Meivakantie voor het hele gezin

Heb je het voorjaar al in je bol? Mooi zo! Voor je het weet is het meivakantie: de ideale tijd om er eens lekker op uit te trekken. Zoek alvast een bestemming uit waar het hele gezin zich vermaakt. Dichtbij of ver weg: het wordt genieten deze lente. Wat dacht je van Texel, de Veluwe of de Eifel? Of liever een zorgeloze zonvakantie in Playa Blanca?

Door: Kindvriendelijk

Texel
In mei barst Texel van het leven! Natuurlijk trek je er per fiets op uit. Hoewel het het grootste Waddeneiland is zijn de afstanden ook voor kleintjes goed te behappen. En onderweg is er zo veel te zien en te doen! Lammetjes kijken gaat vanzelf: er huppelen er elfduizend door de Texelse weiden. En ook Ecomare waar je de zeehonden gevoerd ziet worden is niet te missen met kinderen Of duik met een boswachter de duinen in, ga met hem strandstruinen of op insectensafari. Oude ambachten herleven op Landgoed de Bonte Belevenis en het Sommeltjespad is een spannend natuurpad voor de allerkleinsten. Klik hier voor meer informatie over Texel.

Meer meivakantietips

• De Eifel in Duitsland
De Eifel is met zijn vulkanische heuvels een fantastisch wandelgebied niet ver van Nederland. Je kinderen doe je waarschijnlijk het meeste plezier als je bij de boer overnacht! Koeien melken, kippen voeren, eieren rapen, zelf brood bakken… leuk voor jong en oud! Klik hier voor meer informatie over de Eifel.

• De Veluwe in Gelderland
Bossen, hei, zandvlakten: de Veluwe wordt wel eens het grootste recreatieterrein van Nederland genoemd. In mei is alles frisgroen en veel bomen en planten staan in bloei. Ideale omstandigheden om te fietsen, wandelen of te relaxen bij je bungalow, stacaravan of tent De Veluwe is lekker dichtbij! Klik hier voor meer informatie over de Veluwe. 

• Playa Blanca op de Canarische Eilanden
Heb je liever 100% zomer in je meivakantie? Ga dan voor een voorproefje van de zomer naar Playa Blanca. Een superkindvriendelijke bestemming met witte stranden, duinen en constant mooi weer. Gewoon met z’n allen een weekje ultiem relaxen aan zee. Heerlijk toch? Klik hier voor meer informatie over Playa Blanca. 

 

• Normandië in Frankrijk
Appelbloesem, glooiende grazige groene weilanden, huppelende koetjes en kalfjes… lente in Normandië is romantiek pur sang! Verblijf in een gîte in zo’n dorp met vakwerkhuizen en trek met het hele gezin de natuur in voor een picknick. Normandië bereik je eenvoudig met de auto of trein. Klik hier voor meer informatie over Normandië.

- Advertentie -