Top 5 Caribische paradijsjes

Top 5 Caribische paradijsjes

Cuba

Een must-visit is toch wel Cuba! Hier vind je niet alleen witte stranden en turquoise zeewater, maar ook de authentieke sfeer. Overal rijden nog oldtimers rond en op het hele eiland heerst een gemoedelijke sfeer. Ga zeker één of meerdere dagen naar Havana waar je meer leert over de Cubaanse historie én waar je overal vrolijke muziek hoort. Er mag gedanst worden!

Waar gaat jouw keuze naar uit? Of ga jij deze paradijsjes stap voor stap allemaal bezoeken? Een reis naar het Caribisch gebied, dat is altijd een goed idee! Tropische stranden vol met palmbomen, mooie hotels en resorts en iedere avond een fenomenale zonsondergang waarna je heerlijk op het strand of in de knusse stadjes kunt gaan eten… Klinkt goed, nietwaar? Maar het Caribisch gebied is natuurlijk nog wel een heel breed begrip. Daarom lichten wij 5 Caribische paradijsjes voor jou uit die je zeker een keer moet bezoeken!

ABC-eilanden

Natuurlijk beginnen we met de ABC-eilanden, een eilandengroep die door Nederlanders regelmatig bezocht wordt. De A staat voor Aruba, de B voor Bonaire en de C voor Curaçao. Vooral een vakantie Curaçao wordt regelmatig geboekt en dat vinden wij niet zo gek. Alle drie de eilanden hebben prachtige witte stranden, je kunt er per-fect snorkelen of duiken en er heerst een relaxte sfeer! Bovendien zijn er diverse nationale parken die ook zeker een bezoekje waard zijn. Tel daar de swingende strandfeesten op Curaçao bij op, en je vakantie is compleet!

SSS-eilanden

Alhoewel iets minder bekend dan de ABC-eilanden, worden ook de SSS-eilanden regelmatig bezocht door Nederlanders. De drie S-en staan voor Sint Maarten, Saba en Sint Eustatius. Vooral naar Sint Maarten zijn volop tickets en pakketreizen te boeken. Wil je op een rustiger eiland verblijven, dan kun je kiezen voor Saba of Sint Eustatius, maar je kunt ook een reis naar Sint Maarten boeken en vanuit daar een dagtrip naar de andere eilanden boeken.

Barbados

Ook interessant is een Barbados vakantie! Wist je dat KLM sinds 2021 op dit tropische eiland vliegt en dat er weer pakketreizen worden aangeboden door diverse partijen? Dit unieke eiland is het geboorteland van Rihanna en je kunt hier dan ook de buurt waar zij is opgegroeid bezoeken. Maar natuurlijk staan ook de parelwitte stranden, de prachtige natuur én de onderwaterwereld op jouw to-do list tijdens een vakantie naar Barbados.

Dominicaanse Republiek

Nog zo’n tropische bestemming: de Dominicaanse Republiek! Dit land ligt samen met Haïti op het eiland Hispaniola en ligt zowel aan de Atlantische Oceaan als aan de Caraïbische Zee. Een van de meest bezochte plekken is Punta Cana met haar geweldige brede zandstranden die vol staan met palmbomen. Een waar tropisch paradijs!