Reizen door Zwitserland met een vignet

Reizen door Zwitserland met een vignet

Reizen door Zwitserland met een vignet is een populaire manier om het land te verkennen. Een vignet is een soort tolsticker die op de voorruit van een voertuig wordt geplakt en die toegang geeft tot de autosnelwegen en andere belangrijke wegen in het land.

Twee soorten vignetten

Er zijn twee soorten vignetten beschikbaar: een jaarvignet en een 10-daags vignet. Het jaarvignet geldt voor een heel kalenderjaar en kost ongeveer 40 CHF (Zwitserse francs). Het 10-daags vignet kost ongeveer 30 CHF. Beide vignetten kunnen worden gekocht bij de grensovergangen, tankstations, postkantoren, wegverkeersdiensten, automobielclubs en sommige verkooppunten langs de snelweg.

Met een vignet kunt u onbeperkt gebruikmaken van de autosnelwegen en andere belangrijke wegen in Zwitserland, zoals de Gotthardroute en de San Bernardino route. Deze wegen bieden prachtige uitzichten op de bergen en meren van het land en zijn een populaire bestemming voor toeristen.

Wegen zonder vignet

Het is belangrijk om te weten dat er enkele wegen zijn waar een vignet niet vereist is, zoals de meeste kantonalen wegen. Ook voor de stedelijke gebieden en de kleinere wegen in de Alpen wordt geen vignet vereist. Het is wel belangrijk om te weten dat er in sommige gebieden een milieusticker vereist is, zoals in het geval van Z├╝rich.

Reizen door Zwitserland met een vignet is een geweldige manier om het prachtige landschap van het land te verkennen. Het is echter wel belangrijk om de verkeersregels en de verkeersveiligheid in acht te nemen, vooral in de bergen waar de wegen vaak smal en bochtig zijn.

Het is ook aan te raden om een kaart of een GPS-app te gebruiken om uw weg te vinden en om altijd voldoende benzine of diesel in de tank te hebben, aangezien er in sommige gebieden lange afstanden tussen tankstations kunnen zijn.

In het algemeen is reizen door Zwitserland met een vignet een geweldige manier om het land te verkennen en de prachtige bergen en meren te bewonderen. Het is een veilige en gemakkelijke manier om van de ene plaats naar de andere te reizen, zonder te hoeven betalen voor elke afgelegde afstand. Bovendien biedt het vignet toegang tot de meest populaire en mooie wegen van Zwitserland. Het is echter wel belangrijk om te weten dat er een beperkt aantal wegen zijn waar een vignet niet vereist is, zoals de kantonalen wegen en stedelijke gebieden. Het is daarom aan te raden om uw route goed te plannen en de verkeersregels in acht te nemen.