5 prachtige tuinen over de wereld

5 prachtige tuinen over de wereld

Een mooie wandeling in een tuin wordt meer genieten hoe mooier de tuin is. Over smaken en geuren valt niet te discussiëren, maar het is duidelijk dat de onderstaande tuinen werkelijk prachtig zijn. In dit artikel delen wij vijf prachtige tuinen over de wereld die het waard zijn om een keer te bezoeken.

Château de Versailles, Frankrijk

Net ten zuidwesten van Parijs ligt de toeristische trekpleister bekend als het Château de Versailles, ofwel het Paleis van Versailles. Maar de plek zou evengoed bekend kunnen staan als de tuinen van Versailles. Koning Lodewijk XIV gaf landschapsarchitect André Le Nôtre opdracht de tuinen eenzelfde rijkdom te geven als het paleis zelf. De 101 hectare grote tuin bevat een groot aantal vijvers, bloembedden en klassieke standbeelden met als uitsmijter de waterpartij van het Grand Canal. Hier liet Lodewijk zich volgens de overlevering op gepast decadente wijze in een gondel rondvaren.

Kew Gardens, Engeland

De Royal Botanic Gardens te Kew, in het zuidwesten van Londen, is met 132 hectare een van de grootste botanische tuinen ter wereld en vooral bekend door de prachtige historische kassen. Zo is Temperate House de grootste kas ter wereld die nog dateert uit de Victoriaanse periode en herbergt Bonsai House bomen van wel 150 jaar oud.

Powerscourt Gardens, Ierland

De tuinen van de Powerscourt Estate ten zuiden van de Ierse hoofdstad Dublin zijn een lust voor het oog. De Italiaanse tuinen gaan terug tot de 18e eeuw en brengen de renaissance wel heel dichtbij met sfeervolle watervallen en paviljoenen tussen de perken. Goed uitgezette wandelroutes zorgen ervoor dat je geen van de hoogtepunten mist. Een goede reden om Ierland te bezoeken!

Butchart Garden, Canada

De Butchart Garden op Vancouver Island in Canada is het bewijs dat een mooie tuin overal te creëren is. Toen in 1904 een groeve werd afgedankt door Portland Cement liet de vrouw van de eigenaar, Jennie Butchart, de groeve volstorten met aarde van omliggende boerderijen. Op ruim 22 hectare bloeien tussen maart en oktober nu ruim zevenhonderd plantensoorten en geven de voormalige grauwe groeve een kleurrijke en hernieuwde schoonheid.

Villa d'Este, Italië

De Villa d'Este kreeg zijn prachtige tuinen nadat tijdens de renaissance een kardinaal zijn poging Paus te worden zag mislukken. De kardinaal overkwam zijn teleurstelling door het omtoveren van een voormalig Benedictijns klooster, waarbij de tuin een groot aantal prachtige fonteinen kreeg toebedeeld. De Rometta fontein is vormgegeven naar de stad Rome en langs de Avenue van de Honderd Fonteinen staan een groot aantal kleinere fonteinen met prachtige beelden van onder meer lelies.