Is elektrisch rijden goedkoper?

Is elektrisch rijden goedkoper?

Wil je op zomervakantie naar Frankrijk en overweeg je gelijktijdig een om een elektrische auto te kopen? Maar twijfel je of er wel genoeg laadpalen zijn onderweg? En ben je ook nog niet overtuigd dat de kosten van een elektrische auto lager liggen dan bijvoorbeeld een auto op benzine? In deze blogpost zullen we de kosten van elektrisch rijden onderzoeken en vergelijken met traditionele benzinevoertuigen. Ook bespreken we de voordelen van elektrisch rijden en waarom steeds meer mensen overstappen.

Kosten elektrisch rijden

Elektrische auto's hebben lagere eigendomskosten dan benzinevoertuigen. Dit komt omdat elektrische auto's goedkopere brandstof- en onderhoudskosten hebben. De initiële kosten van een elektrische auto zijn misschien hoger, maar na verloop van tijd bespaar je veel geld op brandstof en onderhoud.

Voordelen van elektrisch rijden

Elektrische auto's hebben veel voordelen ten opzichte van benzinevoertuigen. Ze stoten geen vervuilende stoffen uit en zijn goedkoper in gebruik en belasten het milieu minder. Elektrische auto's zijn uiteindelijk dus ook nog eens een stuk goedkoper ten opzicht van bijvoorbeeld benzineauto's. Met al deze voordelen is het geen wonder dat steeds meer mensen kiezen voor elektrisch rijden! De overstap naar elektrische auto's is niet alleen goed voor je portemonnee, maar het is ook goed voor het milieu. Dus als je erover denkt om over te stappen, ga ervoor! Je zult blij zijn dat je het gedaan hebt.

Laadpalen

Een van de zorgen die mensen hebben over elektrische auto's is dat zij hun auto vaker moeten opladen dan bij een benzineauto het geval zou zijn. Dit is echter niet echt een probleem omdat er veel oplaadstations beschikbaar zijn. In sommige gebieden zijn er zelfs meer oplaadstations dan benzinestations! Dus als u zich zorgen maakt over het vinden van een plek om je auto op te laden, dat hoeft niet. Er zijn genoeg opties beschikbaar. Ook in het buitenland groeit het netwerk van openbare oplaadpunten snel, zodat u ook op vakantie uw auto gemakkelijk kunt opladen.

Opladen op kantoor

Wil je niet alleen op vakantie met je elektrische auto niet alleen op vakantie, maar wil je deze ook gebruiken voor woon-werk verkeer? Het is mogelijk om een laadpaal op kantoor te plaatsen. Heb je een eigen bedrijf of werk je voor een werkgever? Overweeg het zelf om een laadpaal te laten plaatsen of enthousiasmeer je werkgever hiervoor. Laadpaal kantoor? Dat hoef niet veel te kosten, het is zelfs mogelijk om een maandbedrag te betalen waarbij je in abonnement vorm kunt beschikken over een laadpaal. Ideaal toch?