Kamperen in Zweden en Polen het voordeligst

Volgens een camping-onderzoek van de ADAC (de Duitse ANWB) is Zweden, samen met Polen, het voordeligst. Dus wil je deze zomer gaan kamperen en je wilt voordelig uit zijn, breng dan een bezoek aan Zweden.

Door: Björn Groenveld

Volgens de ADAC betalen kampeerders in Zweden gemiddeld 22 euro voor een nacht op een officiële campingplaats. Alleen Polen is met 19,50 euro per nacht goedkoper.

De campingplaatsen in Zweden en Polen zijn volgens de ADAC 10% goedkoper dan vorig jaar. De gemiddelde prijs voor een overnachting op een Europese camping is 31,80 euro. Hierbij zijn de kosten van elektriciteit en een warme douche meegerekend.

In Zweden is het ook mogelijk om onder bepaalde voorwaarden in de vrije natuur te overnachten. Uitgangspunt is dat kampeerders de plek helemaal schoon achterlaten en de natuur geen schade toebrengen. Zo mag er niet gewassen worden met zeep in een beek en er mogen geen takken afgebroken worden. Hout sprokkelen zelf mag wel.

Historisch en veelzijdig Polen

Door: Miez Peek

Willemien en Marjolijn maakten beiden een bewuste keuze voor Polen. Willemien was er met haar partner in 2005 en 2007. Marjolijn maakte een groepsreis in 2011. Willemien hoopt met dit duel het beeld van veel Nederlanders over Polen als saai en grijs te veranderen in een fantastisch land met veel natuur en culturele hoogtepunten. Miez is er ooit een dag vanuit Tsjechië de grens over gestoken, en volgens hem wordt het tijd voor een goed en genuanceerd beeld van Polen. Vandaar dit Spotter-duel. Miez: ‘Vertel eens, hoe ging dat, jullie reis naar Polen?’  Willemien: Ik was samen met mijn echtgenoot René in 2005 en 2007 in Polen. We hebben met onze ...

Lees verder
Kamperen in Zweden en Polen het voordeligst

Door: Björn Groenveld

Volgens een camping-onderzoek van de ADAC (de Duitse ANWB) is Zweden, samen met Polen, het ...

Lees verder

- Advertentie -