Vakantie in Barcelona en Catalonië?

Vakantie in Barcelona en Catalonië?

Op ruim twee uur vliegen van Nederland ligt Barcelona, de hoofdstad van de autonome Spaanse regio Catalonië. Vanaf de luchthaven bent u snel met de metro in het centrum van Barcelona stad of u kiest ervoor een auto te huren en de fantastische regio van Catalonië (Catalunya) te bezoeken.

Wat zijn de bezienswaardigheden in Barcelona?

Wie aan Barcelona denkt, denkt meteen aan de meesterwerken van Antoni Gaudí. De Catalaanse architect heeft enkele van de beroemde Barcelona bezienswaardigheden ontworpen, waarvan de Sagrada Familia het absolute hoogtepunt is. In de planning staat dat de onvoltooide kathedraal van Barcelona in 2026 af zou moeten zijn. Maar ook het stadspark Park Güell met de bekende draak en de mozaïeken bankjes mag eigenlijk niet ontbreken tijdens uw stedentrip Barcelona (Tip: maak vanaf Park Güell een wandeling bergopwaarts naar de Bunkers del Carmel, hier krijgt u het beste én gratis uitzicht over Barcelona stad). Daarnaast heeft Gaudi tal vanluxe woonhuizen ontworpen zoals Casa Batllo, Casa Vicens in de wijk Gracia en Casa Mila (ook bekend als La Pedrera).

Voor sportfanaten zal een bezoek aan de Camp Nou voetbaltempel een absolute must zijn. Het stadion van FC Barcelona is te bezoeken met een rondleiding langs het museum, de kleedkamers en andere belangrijke ruimtes van het voetbalstadion. Een andere bezienswaardigheid van Barcelona is La Rambla, de promenade die vanaf Placa de Catalunya richting de haven van Barcelona loopt. Vlakbij de Ramblas komt u bezienswaardigheden tegen zoals de Mercat de la Boqueria, sfeervolle pleinen van de Gotische wijk en bij de haven het Columbus monument. Wanneer u liefhebber bent van de bouwstijl Catalaans modernisme moet u ook eens een bezoek brengen aan het Palau de la Musica Catalana, het concertpaleis van Barcelona en aan het Hospital de Sant Pau, het prachtige gerenoveerde modernistische ziekenhuis.

Wat is er te doen in Catalonië?

Wanneer u met de auto de omgeving van Barcelona wilt ontdekken zijn er een aantal highlights die u kunt overwegen om te bezoeken in Catalonië. Ten eerste de berg Montserrat; op deze berg ligt het klooster van Montserrat waar u fantastisch uitzicht zult hebben over de omgeving. Ook kunt u meer noordwaarts trekken richting het stadje Figueres waar u het museum van surrealist Salvador Dali kunt bezoeken. Niet heel ver van Figueres ligt ook een van de mooiste steden van Catalonië, namelijk Girona met een prachtig oud historisch centrum. 

Zoekt u nog een verrassende overnachting in Catalonië? Unieke lokaties zijn de paradores Spanje. Een parador (meervoud paradores) zijn zogenaamde staatshotels gevestigd op unieke lokaties veelal in historische en monumentale gebouwen. Zo terft u in Catalonië een van de mooiste paradores in Spanje, namelijk die in het kasteel van Cardona. Een andere mooie stad ten zuiden van Barcelona is Tarragona, een stad met een Romeinse geschiedenis wat nog terug te zien is in het oude Romeinse amfitheater. Wat Catalonië verder mooi maakt is de vele middeleeuwse dorpen in het prachtige landschap. De leukste dorpen om te bezoeken zijn Pals, Peratallada, Vic en Besalú. Bent u met kinderen op reis? Bezoek dan ook bij Tarragona ‘Port Aventura’, het grootste pretpark van Spanje én Europa.