Dit zijn de vijf mooiste plekjes van Kos

Dit zijn de vijf mooiste plekjes van Kos

Bent u van plan om naar Kos te gaan? Dan wilt u vast weten waar de mooiste plekjes zijn. Wij hebben vijf van de meest indrukwekkende plekken op het eiland voor u op een rij gezet.

Asklepieion

De eerste plek die u moet bezoeken is het Asklepieion. Dit was ooit een groot hospitaal in de Griekse oudheid. Het is nu een ruïne, maar het uitzicht op de Egeïsche Zee is nog steeds prachtig. De Asklepieion is goed bereikbaar via een bus of taxi vanuit Kos Stad. Het kost ongeveer €15 om naar binnen te gaan.

Platy Yialos

Een andere mooie plek op Kos is Platy Yialos. Dit is een klein strand met helder water en zand. Het is de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van het mooie weer. Platy Yialos ligt op ongeveer 15 minuten rijden van Kos Stad.

Tree of Hippocrates

In Kos Stad kunt u ook het Tree of Hippocrates bezoeken. Dit is een boom waarvan wordt gezegd dat Hippocrates, de vader van de geneeskunde, er onder heeft gestaan toen hij zijn beroemde ethische code schreef. Tegenwoordig is het een populaire plek om te fotograferen en er zijn veel souvenirwinkels in de buurt.

Kardamena

Als u op zoek bent naar een levendiger plek, dan is Kardamena een goede keuze. Dit is een klein dorp met veel bars en restaurants. Kardamena ligt op ongeveer 45 minuten rijden van Kos Stad en er is ook een busverbinding.

Thermes of Asklepios

Ten slotte kunt u de Thermes of Asklepios bezoeken. Dit waren ooit thermen, maar nu zijn het ruïnes. Het uitzicht op de Egeïsche Zee is hier echter nog steeds prachtig en het is een interessante plek om te bezoeken. De Thermes of Asklepios liggen op ongeveer 30 minuten rijden van Kos Stad.

Boek jouw vakantie naar Kos

Geniet van dit fantastische Griekse eiland. Naast deze vijf plaatsen waar je echt geweest moet zijn, is er natuurlijk nog veel meer te doen op dit eiland. Boek jouw vakantie naar Kos nu en ontdek het zelf! Kos Stad is bijvoorbeeld de perfecte plek om te shoppen, want hier vind je alles wat je nodig hebt. Van hippe boetieks tot grote warenhuizen, je kunt het allemaal vinden in Kos Stad. Ook als je houdt van nachtleven, ben je hier aan het juiste adres. Er zijn veel bars en clubs waar je tot in de late uurtjes kunt feesten. Tot slot is het weer op Kos altijd goed, dus je kunt hier het hele jaar door genieten van de zon. Wat wil je nog meer?