3 onbekende kampeerplekken in Europa

3 onbekende kampeerplekken in Europa

Door Corona is kamperen bijzonder populair geworden. Toen vliegvakanties ineens aan banden werd gelegd en/of meer risico op annuleren met zich meebracht gingen meer en meer Nederlanders kijken naar een kampeervakantie.

Kamperen is al jaren populair onder Nederlanders. Veel Nederlanders en Belgen trekken er ieder jaar weer op uit om een mooie camping in Nederland, Frankrijk of Duitsland te bezoeken. Dat zijn dan ook veruit de populairste kampeer landen.

Onbekende kampeerbestemmingen in Europa

Zoek je voor de verandering eens iets anders dan de meest populaire campings of kampeerbestemming? Lees dan ons blog verder. Wij gaan voor je op zoek naar de minst bekende kampeerplekjes in Europa. En hoewel ze misschien niet zo populair zijn, zijn ze wel ontzettend leuk.

Slovenië

Slovenië is, waarschijnlijk, het laatste land dat je te binnen zal schieten als mensen je vragen om een mooi kampeer land. En toch is het een prachtige bestemming. Het land combineert  oude steden en geschiedenis met prachtige natuur. Hoge bergen, diepe valleien, helderblauwe meren, watervallen en zelf bergtoppen met sneeuw vind je.

Ik durf zelfs te zeggen dat er weinig landen zulke mooie natuur hebben als dat Slovenië heeft. En misschien wel het mooiste plekje van Slovenië en een prachtige kampeerbestemming is het dorpje Kranjska Gora. Dit dorp ligt tegen de grens met Oostenrijk en in de Julische Alpen. Niet zo bekend als de Franse Alpen misschien maar niet minder mooi. Vind een camping in de buurt en je hebt de mooiste kampeerbestemming van Europa.

Noorwegen

Noorwegen is ook al geen bekend kampeerland. Terwijl het land zich er wel uitstekend voor leent. De prachtige natuur alleen al is het bezoeken waard. En als je dan ook nog eens in die fantastische natuur kunt kamperen, is dat mooi meegenomen. Geirangerfjord is een van de mooiste Fjorden van Noorwegen en misschien wel ter wereld. Het staat dan ook op de UNESCO werelderfgoedlijst en dat is niet voor niks.

Geirangerfjord staat vooral bekend om zijn heldere water dat aan alle kanten wordt omringd door prachtige groene bergtoppen, bergpassen en watervallen. De beste manier om de fjord goed te bezichtigen is via een boottocht. Maar je kunt ook via wandelpaden naar verschillende viewpoints lopen. In de buurt van Geirangerfjord liggen een aantal campings. Dus het wordt tijd om je campinglijstje te updaten.

Schotland.

Bij Schotland denk je waarschijnlijk aan grauw weer of de beroemde kilt. Aan Glasgow of voetballen, maar niet aan kamperen. En toch is Schotland een heerlijke kampeerbestemming. Hoewel het weer zich niet kan meten met zuid Europese bestemmingen als Frankrijk, Spanje of Italië. Is de natuur een pareltje op zich en het bezoeken van Schotland meer dan waard.

En dan bedoel ik vooral de Schotse hooglanden. Di unieke stuk natuur met zijn eindeloze groene heuvels lijken zo uit een reisgids gekropen. Reis er per trein door heen of maak een geweldig mooie wandeling langs de vele wandelroutes die het gebied rijk is. De uitzichten zijn er insta worthy!

Meer onbekende kampeerplekken?

Lees dan het blog op campings.com/nl eens. Hier vind je nog een aantal prachtige bestemmingen die zowel onbekend, ongerept als heerlijk kamperen zijn.