De Vesuvius en Pompeï bezoeken?

De Vesuvius en Pompeï bezoeken?

Wil je de Vesuvius bezoeken? Deze vulkaan is één van de meest actieve in Italië. Het is mogelijk om naar de top te wandelen. De laatste uitbarsting was in 1944. Wil je Pompeii bezoeken? Dit is een plaats die volledig bedolven werd onder as en puin door de Vesuvius. Het is mogelijk om hier een rondleiding te krijgen en/of beide bezienswaardigheden te combineren.

Pompeï

Dit is een oud Romeins stadje dat volledig bedolven werd onder as en puin door de Vesuvius. Door een vulkaanuitbarsting van de Vesuvius is Pompeï volledig bedolven onder het lava. Een voordeel hiervan is wel dat dit stadje één van de best bewaarde steden van Italië is geworden. Het stadje had ongeveer 20.000 inwoners en stamt uit de zevende eeuw voor christus. Bij de opgravingen konden er veel sporen van de Grieken en Romeinen uit deze tijd worden achterhaald.

Voorbeelden van vondsten in Pompeii

Deze stad is tot op de dag van vandaag nog steeds goed te zien.

- Theater met 3000 stoelen en een podium van 800 vierkante meter

- Het forum; hier werden de dagelijkse gang van zaken geregeld

- Villa’s waarvan sommige met een privé badhuis waren voorzien

- Grote herenhuizen van rijke families

Je kunt Pompeii bezoeken. Je hier een rondleiding te krijgen en/of zelf naar binnen. Pompei is sinds 1997 een UNESCO werelderfgoed. Deze stad ligt in de provincie Napels in Italië.

De Vesuvius

Dit is één van de meest actieve vulkanen in Italië. Het is mogelijk om naar de top te wandelen. De laatste uitbarsting was in 1944. De Vesuvius ligt binnen de provincie Napels in Italië.

De Vesuvius bezoeken? Je kunt de Vesuvius beklimmen. Dit doe je door vanaf Napels te vertrekken (tip: stop onderweg een paar keer voor fantastische uitkijkpunten). Je kunt ook kiezen voor een bustour of een tour met de auto. Het is mogelijk om naar de top van de Vesuvius te wandelen, maar dit is een pittige wandeling. Deze wandeling duurt ongeveer drie uur. Je start bij het plaatsje Ercolano en loopt naar de top van de Vesuvius. Het is ook mogelijk om vanaf het plaatsje Pompeii naar de top te wandelen. Deze wandeling duurt ongeveer twee uur.

Beide bezienswaardigheden zijn goed op één dag te combineren.