Wat is de beste E bike volgens de consumentenbond?

Wat is de beste E bike volgens de consumentenbond?

Elk jaar doet de consumentenbond heel veel onderzoeken naar bijna alles wat mensen kopen. Van hondenbrokken tot aan koelkasten. Hieronder vallen natuurlijk ook fietsen en E bikes. Veel mensen hechten veel waarde aan dit soort onderzoeken. Daarom dat in dit stuk tekst te lezen is wat er uit het onderzoek van de consumenten komt is gekomen wat de best geteste E bike is. Dit stuk tekst is gebaseerd op het onderzoek van de consumentenbond over E bikes van 2121.

Waar wordt op gelet bij het onderzoek?

Een onderzoek moet natuurlijk gebaseerd zijn op bepaalde dingen, anders kan er natuurlijk niet gezegd worden wat de beste E bike is. Een van de belangrijkste factoren bij dit onderzoek is natuurlijk de prijs, zoals dit bij de meeste consumentenbond onderzoeken is. De prijs kwaliteit verhouding is iets waar, logischerwijs, veel waarde aan gehecht wordt. Niemand wilt meer voor iets betalen dat iets waard is. Daarom dat de verschillende prijzen van de E bikes een grote factor speelt. Maal zoals gezegd gaat het ook over de kwaliteit van de fiets. Onder kwaliteit vallen natuurlijk heel veel dingen zoals hoe lang de fiets meegaat, hoe veel onderhoud de fiets nodig heeft en of het allemaal andere dingen heeft wat de fiets beter maakt. Voorbeelden hiervan zijn de motor van de E bike of de sterkte van de accu.

Beste uit de test

De beste e bike is volgens dit onderzoek de Flyer Gotour6 5.00. Dit is een zowel een vrouwen als een heren elektrische fiets. De richtprijs voor deze fiets is 3.800 euro. Hierbij is uitgegaan van de laatste richtprijs van de fiets. Het onderzoek beoordeelde deze fiets met een 8,2 wat natuurlijk uitstekend is. De fiets heeft 8 versnellingen waardoor hij voor elk soort gebruik geschikt is. De fiets ziet er sportief uit en is helemaal perfect voor langere recreatietochten Het fijne van deze fiets is dat het naafversnellingen heeft. Dit zorgt ervoor dat de fiets minder onderhoud nodig heeft dan andere, soortgelijke fietsen. Het nadeel van deze fiets is dat er geen kettingkast is met als gevolg dat de ketting af en toe gesmeerd moet worden. Echter weegt dit niet op tegen alle andere voordelen dat de fiets heeft. De fiets heeft een grote accu met een krachtige motor waar je bijna 100 kilometer mee kan fietsen.

Alternatief

Naast de Flyer Gotour6 5.00 is de Kalkhoff Endeavour 1.B Move 400Wh ook een goede optie. Deze fiets is een stuk goedkoper met een richtprijs van 2.250 euro en heeft ook 8 versnellingen. Het grote verschil tussen de twee fietsen is dat er met deze fiets niet zulke grote stukken gefietst kan worden omdat de accu minder sterk is. Een ander nadeel van deze fiets is dat de kilometerteller er niet af kan wat vervelend is als je de fiets ergens moet laten staan zonder dat je er zicht op hebt. Maar het is, voor de lagere prijs, een uitstekend alternatief.