Torremolinos? Gezelligheid, hiken en stranden!

Torremolinos? Gezelligheid, hiken en stranden!

Torremolinos is een badplaats bij het zuid-Spaanse Málaga dat voor velen het toonbeeld is van massatoerisme. Het staat vaak in 1 rijtje met Benidorm, Lloret de Mar en El Arenal op Mallorca. Toch is Torremolinos een vakantiebestemming waar inderdaad wel veel Nederlanders te vinden zijn, maar waar het ook gewoon gezellig is. En in de omgeving van Torremolinos is best veel te doen, veel begaanbaar met de goedkope trein die van Málaga naar Fuengirola rijdt.

Vanaf Torremolinos: de stad Málaga met de trein

Ten eerste natuurlijk de stad Málaga. Je komt er eenvoudig met de trein voor een paar euro per persoon. De stad heeft een mooi fort op de top van de heuvel, de stad heeft mooie gebouwen, een kathedraal, een gezellige haven en een leuke binnenstad. In deze binnenstad kun je relatief goedkoop eten en gezellig is het er zeker! De stad was jarenlang niet echt een toeristische bestemming. Toeristen kwamen wel aan op het vliegveld maar gingen vaak door naar Torremolinos, Benalmadena, Fuengirola, Marbella of zelfs helemaal tot aan Sevilla. Sinds een jaar of 10 zijn er ook steeds meer toeristen te vinden in Málaga. De stad is er helemaal door opgeleefd en slechte wijken zijn er eigenlijk bijna niet meer!

Hiken in de omgeving

Als je een auto hebt dan kun je ook zeker wel naar de Caminito del Rey of naar El Saltillo. Dit zijn prachtige hikes door de bergen waarvoor je wel een toegangskaartje nodig hebt. Je kunt in Torremolinos zelf ook gewoon lopen door Parque la Bateria. Een mooi stadspark welke wellicht de verkoeling biedt die je nodig hebt!

Stranden van Torremolinos

Toch staat Torremolinos vooral bekend om de mooie stranden in de buurt. Huur een strandbedje voor een dag, bestel wat tapas, laat het brengen en drink er een lekkere cocktail bij. Er zijn verschillende soorten stranden bij Torremolinos. La Carihuela is de bekendste. Loop een stuk door en je komt bij Los Alamos om te watersporten (bananenboot, padel maar ook kitesurfen). Campo de Golf is een naaktstrand en de meeste stranden zijn gewoon erg mooi en gewoon normaal. Als je niet van strand houdt dan is Torremolinos eigenlijk niets voor jou!