Tips voor een fietsvakantie in Duitsland

Tips voor een fietsvakantie in Duitsland

Een fietsvakantie is helemaal hot, je komt op plekken waar je normaal niet komt en je werkt ook nog eens aan je conditie. Wat wil een mens nog meer? In Duitsland kun je alle kanten op: je kunt het drukke stedelijk opzoeken, maar je kunt ook naar rustige plekken gaan. Er zijn speciale fietsroutes langs de zee, door het bos en langs eilanden. Zit jij eraan te denken om op een fietsvakantie naar Duitsland te gaan, lees dan gauw verder.

Hoe werkt een fietsvakantie?

Georganiseerde fietsreizen worden steeds populairder en dat is niet zonder reden. Je hoeft zelf namelijk niet alles uit te zoeken, maar de hele fietsvakantie is zorgvuldig uitgezocht. De routes lopen langs mooie, bijzondere plekken en bezienswaardigheden. Er zitten overnachtingen bij, welke verwerkt zijn in de route die je fietst. Je kunt daarnaast ook kiezen voor een elektrische fiets, dan kun je voor een langere route kiezen. Zo kun je in kortere tijd meer plekken bezoeken.

Hieronder tippen we een aantal fietsreizen door Duitsland

Fietsen langs de Duitse wijnroute

Als echte wijnliefhebber is dit natuurlijk de meeste ideale fietsvakantie in Duitsland. De Pfalz wordt ook wel het ‘Toscane van Duitsland’ genoemd. In het voorjaar vind je hier bloeiende amandelbomen en in het najaar prachtige wijnvelden en bossen. Met deze fietsroute fiets je langs pittoreske wijndorpen waar je zachte geuren je verwelkomen. In het westen vind je uitgestrekte wijngaarden van de beste Duitse wijnen. Langs de oevers zijn er veel interessante overblijfselen van het Romeinse en Duitse keizerrijk, erg leuk om te bezoeken.

Romantische fietsreis langs de Weser

Als je samen met je lief een romantische fietsreis wilt maken, ga dan voor de Weserradweg. Dit is een romantische fietsreis langs de Weser. Je fietst langs prachtige vakwerkstadjes die een je laten proeven van een sprookjesachtige sfeer. Onderweg kom je namelijk sprookjes van Grimm tegen. Om deze mooiste fietsroute van Duitsland nóg beter te maken: je kunt jouw reis compleet maken met een bezoek aan het Doornroosjepaleis Sababurg.

Fietsen langs de Moezel

Als je een vakantie wilt om tot rust te komen, dan ga je voor een fietsreis langs de Moezel. Deze route bevat een selectie van de rustigste fietsroutes en hotels. Langs de Moezel kun je de meeste fraaie wijnhellingen bewonderen. Tussendoor kun je een korte klim maken naar een burcht en onderweg vind je de echte Moezelwijnen zoals Piesport, Riesling en Schwarzer Kat.

Gezinsfietsreis

Als je met het hele gezin een fietsreis wilt maken, kies dan voor een speciale gezinsfietsreis. De reis wordt afgewisseld qua fietsen langs duinen en zee. De verblijven waar je komt zijn allemaal kindvriendelijk, zodat het hele gezin optimaal kan genieten. Je fietst langs de mooiste stranden en pittoreske kustdorpjes.