Op vakantie naar Skopelos eilanden? Hier moet je opletten.

Op vakantie naar Skopelos eilanden? Hier moet je opletten.

Wanneer je naar Griekenland op vakantie gaat heb je natuurlijk meer dan genoeg plaatsen om uit te kiezen. De skopelos eilanden zijn daar juist ook een hele goede optie voor. Natuurlijk wil je wel weten waar je op moet letten als je een vakantiebestemming in Griekenland kiest.

Vakantiebestemmingen in Griekenland

Er zijn ontzettend veel vakantiebestemmingen in Griekenland die zeker de moeite zijn om een heerlijke onvergetelijke vakantie te hebben. Elke plek heeft wel iets waardoor je er graag heen wilt. Enkele vakantiebestemmingen zijn Corfu, Santorini, Rhodos en Athene. Elke bestemming heeft wel de mogelijkheid tot heerlijk genieten op een strand, Culturele uitstapjes of juist bezienswaardigheden die je zeker wilt bewonderen.

Welke vakantiebestemming je ook maar neemt in Griekenland het is overal even mooi en over het algemeen kan je altijd genieten van prachtige uitzichten die zelfs over zee gaan. Zo zijn de skopelos eilanden een hele goede vakantiebestemming. Daar vind je veel kleine stranden maar ook heel erg veel groen. Skopelos is ook alleen bereikbaar met de boot.

Thessaloniki een prachtige vakantiebestemming

Wanneer je kiest voor Thessaloniki als vakantiebestemming dan kan je er veel bezienswaardigheden bezoeken maar ook genieten van een echte zonvakantie of actieve vakantie. Via Thessaloniki kan je ook een doorreisvakantie maken. Je hebt tal van mogelijkheden om je dag door te komen. Het is zelfs mogelijk om lekker te shoppen en dan tussendoor even wat te drinken ergens en de dag af te sluiten met een heerlijk diner.

Thessaloniki is de op een na grootste stad die Griekenland heeft. Thessaloniki bevindt zich op het vaste land. Het ligt beslist niet op een eiland. Het klimaat op Thessaloniki is mediterraan. De wintermaanden zijn koel en de zomermaanden zijn warmer. De zomermaanden zijn over het algemeen droog en de winters juist weer heel erg nat. Hierdoor is dit klimaat perfect voor ons als Nederlanders. Om deze reden trekken ook veel Nederlanders naar Griekenland toe.

Griekenland heeft een rijke historie en dat is eigenlijk met Thessaloniki ook zo. De stad is 315 voor christus gesticht door Kassandros. Hij heeft de stad naar zijn vrouw vernoemd, Thessaloniké. De stad heeft tot meerdere rijken behoord daarom zijn er veel verwijzingen naar verschillende rijken.