Handige tips als je naar Curaçao op vakantie gaat

Handige tips als je naar Curaçao op vakantie gaat

Curaçao is een heerlijk eiland, met veel bezienswaardigheden en leuke bewoners. Je gaat hier gegarandeerd een prachtige vakantie beleven, maar het is tegenwoordig ook belangrijk om even stil te staan bij de regels die hier gelden op Coronagebied. Er zijn op Curaçao een aantal specifieke regels, die je beslist moet weten voordat je ernaartoe gaat. Wij hebben een aantal tips voor je, waarmee jij een zorgeloze, heerlijke vakantie op Curaçao gaat beleven!

Onderneem leuke activiteiten op Curaçao

Natuurlijk is Curaçao het eiland bij uitstek om te genieten van zon en zee. Het is hier gemiddeld achtentwintig graden en dat eigenlijk het hele jaarrond. De zee is altijd heerlijk op temperatuur, de stranden zijn er uitstekend; zon en zee zijn hier eigenlijk al voldoende voor een topvakantie. Maar het eiland biedt juist zoveel meer! Je kunt er bijvoorbeeld quads huren om op een avontuurlijke manier het eiland mee te verkennen. Je kunt er ook voor kiezen om de Christoffelberg berg beklimmen (375 meter hoog) en je kunt hier een bezoek brengen aan de prachtige hoofdstad Willemstad. Voor de snorkelaars en duikers is dit eiland natuurlijk het paradijs! Steek je hoofd onder water en je ziet een aquarium, maar dan in de echte natuur. Zowel voor beginners als voor mensen met veel ervaring is het onderwaterleven hier eindeloos. Je kunt een eenvoudige snorkel kopen in een winkeltje, maar ook bijvoorbeeld een duikuitrusting huren en een cursus gaan volgen. Je kunt er op Curaçao ook voor kiezen om rondom een oude (gezonken) sleepboot te snorkelen/ duiken. Een sprookjesachtige ervaring die je nooit meer gaat vergeten!

Coronaregels op Curaçao

Om op het eiland te verblijven, gelden hier een aantal regels. Als eerste moet je de Digital Immigration Card invullen, een document waarop je moet aangeven waar je verblijft en waarom je het eiland bezoekt. Daarnaast moet je een negatieve PCR-test kunnen overleggen en moet je een Passanger Locator Card (PLC) invullen. Een PLC Curacao moet worden ingevuld, omdat als iemand positief getest wordt op het eiland, ze snel willen weten wie met deze persoon in aanraking is geweest. Tot slot is er nog een laatste regel die je beslist moet weten om hier te mogen verblijven. Welke regel dat is? Dat lees je in deze Curacao gids. Dat wordt straks onbezorgd genieten op Curaçao!