Ideeën voor een vakantie in de natuur in Nederland

Ideeën voor een vakantie in de natuur in Nederland

Urenlang dwalen in het bos, je laten verwonderen door al het natuurschoon dat er te vinden is. En na een actieve dag in de natuur je weer terugtrekken in een huisje in het bos. Klinkt jou dat als muziek in de oren? Dan is een vakantie in de natuur echt iets voor jou! En wist je dat er in Nederland ook heel veel natuurgebieden zijn waar je dan terecht kunt? Hier volgen een aantal ideeën op een rij.

Nationale Parken

Nationaal Park de Hoge Veluwe is natuurlijk de bekendste. Maar wist je dat er in totaal 21 nationale parken zijn in Nederland? Ze zijn verspreid over het land en je hoeft dus niet ver te reizen vanaf je huis. In Zeeland heb je bijvoorbeeld Nationaal Park de Oosterschelde en in Drenthe heb je Nationaal Park Drents-Friese Wold. In Overijssel vind je Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug en in Brabant heb je de Loonse en Drunense Duinen. En zo zijn er dus nog veel meer te vinden! Zoek een natuurhuisje in Nederland in de buurt van jouw favoriete nationale park.

De Nederlandse kust

Heel mooi al die bossen en heides, maar de Nederlandse kust is ook een parel om te verkennen. Op sommige gebieden is het ook nog heerlijk rustig. En dat is wel nodig voor een ontspannen vakantie in de natuur. Nederland heeft een kust van maar liefst 451 kilometer. Dus er zijn een heleboel mooie plekjes aan de kust! Verken bijvoorbeeld de kust van de Waddeneilanden, Zeeland of Noord- en Zuid-Holland.

Aan het water

Heeft water een rustgevende werking op je? Je bent niet de enige die dat heeft! Een ontspannen vakantie in de natuur, direct aan het water kan dan ook iets voor jou zijn. Zo zijn er diverse vakantiehuisjes aan het water die je kunt boeken. Ideeën qua vakantiebestemmingen zijn dan het IJsselmeer, maar ook het Waterland, ten noorden van Amsterdam. Of de Biesbosch in de buurt van Dordrecht is ook een fantastisch mooi gebied. En denk ook aan de Weerribben-Wieden waar je ook fantastische boottochtjes kunt maken.

Zandverstuivingen

Het laatste idee is het opzoeken van zandverstuivingen in Nederland. Dit zijn unieke natuurgebieden waar stuifzanden het landschap bedekken. Het voelt zelfs alsof je je even in het buitenland waant. De meest bekende zandverstuivingen in Nederland vind je bij het Kootwijkerzand, de Loonse en Drunense Duinen, de Soester Duinen en natuurlijk de zandverstuivingen op de Hoge Veluwe. Al met al genoeg natuur om te verkennen dus!