Hoe kies je de beste mini elektrische fiets?

Hoe kies je de beste mini elektrische fiets?

Steeds meer mensen kiezen voor de elektrische fiets. Een reden hiervoor kan zijn dat iemand een dagje ouder wordt, maar wel wil blijven fietsen. Ook kiezen mensen voor de elektrische fiets, omdat ze voor hun werk een lange afstand moeten afleggen, wat met een gewone fiets net even te ver is. Ook het milieu speelt een belangrijke rol bij het kiezen voor een elektrische fiets. Hiermee kan de auto steeds vaker in de garage blijven staan en wordt de aarde gespaard. Ook de mini elektrische fiets neemt snel in populariteit toe. Maar wat is een mini elektrische fiets eigenlijk en waar moet je op letten als je er eentje aan wilt schaffen?

Wat is een mini elektrische fiets?

De mini elektrische fiets, is feitelijk het kleine broertje van de elektrische vouwfiets. Alleen is deze fiets een stuk kleiner, waardoor deze fiets nog aantrekkelijker is om bijvoorbeeld mee te nemen in de trein of in de bus. Ook kun je deze mini elektrische fiets gemakkelijk in je auto meenemen. Handig als je bijvoorbeeld vaak in de stad moet zijn en je gratis wilt parkeren aan de rand van de stad. Ritjes in de stad met een mini elektrische fiets besparen je tijd en geld. Bovendien zie je onderweg ook nog eens veel meer van de stad. Doordat je elektrisch fietst, gaat het fietsen zelf je gemakkelijk af. Je hoeft eigenlijk alleen maar te zitten en te sturen. Het trappen gaat licht en hierdoor heb je veel tijd om te genieten van de fietstocht zelf. Ook een ideale fiets dus, om mee te nemen op vakantie, als je het bijvoorbeeld leuk vindt om dorpjes in te buurt te verkennen.

Tips bij de aanschaf bij een mini elektrische fiets

Ben je van plan om de mini elektrische fiets mee te nemen in het openbaar vervoer? Dan is het van belang dat je deze fiets zo klein en handzaam mogelijk kunt maken. Je wilt deze immers gemakkelijk kunnen dragen en het mag niet teveel ruimte innemen, zeker als je veel tijdens de spits reist. Denk na over het aantal kilometers wat je wilt kunnen afleggen per rit. Als je er bijvoorbeeld op vakanties tochten mee wilt maken, heb je een sterke accu nodig. Als je de fietsen scherp in beeld hebt die voldoen aan jouw eisen, kun je bepalen welke fiets de beste prijs/kwaliteit verhouding heeft. Dat wordt straks puur genieten van jouw mini elektrische fiets!