Wat is er te doen in Napels?

Wat is er te doen in Napels?

Wilt u tijdens een stedentrip het authentieke Italië beleven, overweeg dan eens een vakantie in Napels (Napoli) en omgeving. De rommelige en chaotische stad ligt aan de voet van de Vesuvius vulkaan en heeft alle facetten voor een stedentrip van prachtige architectuur, goede gastronomie tot aan prachtige pittoreske dorpen in de omgeving. Napels is een stad waar u zich makkelijk een aantal dagen kunt vermaken met de vele mooie Napels bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden in Napels

De grootste bezienswaardigheid van Napels is het historische centrum met de smalle straatjes met vervallen gevels, maar van binnen vaak schitterende panden en kerken. Het centrale punt van uw stadswandeling is steeds de Spaccanapoli de die oude stad in twee helften kruist. Bezienswaardigheden aan de Spaccanapoli zijn o.a. de kerk Gesu Nuovo met een zeer weelderig interieur en het klooster Santa Chiara, fotogeniek vanwege de kleurrijke kloostergang. Vergeet ook niet het drukke straatje San Gregorio Armeno, beroemd vanwege de kerststallen en een stuk verderop in het oude centrum de Duomo, oftewel de kathedraal van Napels.

Daarnaast heeft Napels een heel ondergronds gedeelte. Dit stamt al uit de Griekse en Romeinse tijd, vanwaar zich restanten van oude gebouwen van de stad Neapolis onder de stad bevinden. Bij Napoli Sotterranea kun je een leuke rondleiding doen waarbij je door de smalle gangen beweegt van een oud Romeins aquaduct. Bij het grote plein Piazza del Plebiscito met het Palazzo Reale kunt u ondergrond de Bourbon gallerie bezoeken. Neem daarna een kabelbaan naar boven naar de Vomero berg waar twee bezienswaardigheden liggen, namelijk het klooster Certosa di San Martino en het indrukwekkende kasteel Sant Elmo, vanwaar u het beste uitzicht over heel Napels en de achterliggende Vesuvius vulkaan heeft. Wanneer u nog tijd over heeft kunt u in het noordelijke deel van de stad de Capodimonte heuvel bezoeken met het Capodimonte museum en daar vlakbij gelegen de oude catacombes van San Gennaro.

Omgeving van Napels

Napels leent zich uitstekend om een aantal dagtochten of excursies te gaan maken. Absolute topattractie daarbij is de Vesuvius vulkaan, welke u kunt beklimmen tot aan de krater. Vanaf de Vesuvius kunt u daarna een bezoek brengen aan een van de twee Romeinse steden, Herculaneum (Ercolano) of Pompeii. De steden zijn bedolven geweest onder as of lava en laten prachtige archeologische opgravingen zien uit de Romeinse tijd. Wereldberoemd zijn in Pompeii ook de gipsen afgietsels van de Romeinse bewoners die werden verrast door het neerdalende as. Onder de indruk van de Romeinse mozaïeken? Bezoek dan in Napels stad zeker ook het archeologische museum, waar de best bewaarde Romeinse opgravingen zijn tentoongesteld. Verder kunt u vanuit de haven van Napels makkelijk met een veerboot een van de drie eilanden voor de kust van Napels bezoeken. De eilanden zijn stuk voor stuk zeer kleurrijk en pittoresk, waarbij het eiland Capri veel bezocht wordt. Ook de eilanden Ischia en Procida, welke net iets dichterbij de stad liggen, zullen zeker indruk op u maken.