Fish River Canyon, de op een na grootste canyon ter wereld!

Fish River Canyon, de op een na grootste canyon ter wereld!

Hou je van natuur, avontuurlijk reizen en rust? Dan moet Namibië beslist jou eerstvolgende bestemming zijn! Dit gigantische land in het zuidwesten van Afrika staat alom bekend als het mooiste land van Afrika. En het is ook nog eens heel goed zelfstandig per huurauto te bereizen want de wegen zijn er over het algemeen goed, men spreekt er Engels (of Afrikaans, wat een middeleeuwse versie van Nederlands is!) en er zijn prima accommodaties voor elk budget.

De bezienswaardigheden van Namibië

Namibië is een land met een zeer bijzondere en zeer veelzijdige natuur met veel en gevarieerd wild. Natuurlijk kun je er tijdens je self-drive op safari en zie je in safariparken zoals Etosha National Park leeuwen, olifanten, giraffen, apen en nog veel meer wild. Wil je nog meer en vooral andere soorten dieren zien? Reis dan door naar de Atlantische kust, dwars door een van de droogste woestijnen ter wereld en bezoek de zeerobben kolonie van Cape Cross, waar tot 200.000 pelsrobben op een vierkante kilometer verblijven. De herrie en stank snellen je vooruit, maar het is een fantastisch schouwspel! Reis daarna door naar de lagunes van het nabijgelegen Walvisbaai voor flamingo's, pelikanen, pinguïns (!) en vele andere vogels.

De veelzijdigheid van Namibië's natuur

Maar het land heeft veel meer te bieden dan enkel safari en wild. Zo vind je in het zuiden van Namibië de Fish River Canyon. Deze enorme kloof wordt ook wel Africa's Grand Canyon genoemd en dat is niet voor niets! Het ravijn is namelijk met een lengte van maar liefst 160km, een breedte van 27km op sommige plekken en een diepte van wel 550 meter de op een na grootste kloof ter wereld. Het is een ideaal gebied om te hiken. Hou wel rekening met de enorme hitte die er met name in de Namibische zomer (onze winter) is. Daarnaast vind je in de Namib woestijn van het Namib Naukluft National Park de rode zandduinen van Sossusvlei die tot wel 300m hoog zijn. Deze duinen beklimmen en er de zonsondergang zien is een ervaring die je je leven lang niet zult vergeten! Neem ook het Damaraland op in je reisschema. Hier vind je naast de woeste de rotspartijen van Spitzkoppe en rotspilaar Vingerklip als eyecatcher ook een versteend woud en tientallen prehistorische rotstekeningen.

Beste reistijd voor Namibië

Namibië ligt op het zuidelijk Halfrond en dus is het daar winter tijdens onze zomerperiode. Dat is echter wel de beste tijd om naar Namibië af te reizen. Het is dan namelijk droog en niet zo heet. In de woestijn kan het zelfs fris zijn. Regen valt er in de periode november tot maart. Het is dan heel heet, maar het land is wel mooi groen en de woestijn staat in bloei. Wanneer je ook naar Namibië gaat, je zult er ervaringen op doen die je de rest van je leven zult herinneren!