Wat is er allemaal te doen in gemeente midden Drenthe?

Wat is er allemaal te doen in gemeente midden Drenthe?

Wil je een ontspannen uitstapje maken naar een rustige en groene omgeving? Dan is de gemeente Midden Drenthe de perfecte bestemming! Gelegen in het prachtige Drentse landschap biedt deze regio tal van mogelijkheden voor zowel natuurliefhebbers als cultuurliefhebbers. Van uitgestrekte bossen en heidevelden tot gezellige dorpen en historische bezienswaardigheden, er is voor ieder wat wils. Benieuwd naar wat er allemaal te doen is in gemeente Midden Drenthe? Lees dan snel verder!

Natuurliefhebbers

Voor natuurliefhebbers is gemeente Midden Drenthe een waar paradijs. Met het prachtige Nationaal Park Dwingelderveld in haar achtertuin kunnen wandelaars en fietsers hun hart ophalen aan de mooie natuur. Maak een wandeling over de uitgestrekte heidevelden of fiets door de bossen en langs de vele vennetjes. Vergeet ook niet een bezoek te brengen aan de schaapskudde die regelmatig over de heide trekt. Daarnaast zijn er in de omgeving diverse andere natuurgebieden te ontdekken, zoals het Mantingerzand en het Hijkerveld.

Cultuurliefhebbers

Ook voor cultuurliefhebbers valt er genoeg te ontdekken in gemeente Midden Drenthe. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het indrukwekkende Kamp Westerbork, waar je meer te weten komt over de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. Of ontdek de vele hunebedden die verspreid liggen door de regio, zoals het imposante hunebed bij Havelte. Daarnaast zijn er in de omliggende dorpen diverse musea en galerie├źn te vinden die de cultuur van Drenthe in de schijnwerpers zetten.

Actievelingen

Voor de actievelingen zijn er ook genoeg mogelijkheden in gemeente Midden Drenthe. Huur een kano en verken de vele wateren die de regio rijk is, zoals de fraaie Beilerstroom. Of ga op avontuur in het afwisselende landschap met een mountainbike en trotseer de vele fietspaden en bospaadjes. Daarnaast zijn er in de omgeving ook diverse maneges waar je prachtige buitenritten te paard kunt maken. Kortom, er is genoeg te beleven voor wie graag actief bezig is!

Gezinnen

Voor gezinnen met kinderen is gemeente Midden Drenthe ook een ideale bestemming. Breng een bezoek aan het sfeervolle brinkdorp Beilen en geniet van een ijsje op een van de gezellige terrassen. Of maak een uitstapje naar het attractiepark Duinen Zathe in Appelscha, waar jong en oud zich kunnen vermaken met attracties en speeltoestellen. Daarnaast zijn er in de omgeving diverse kindvriendelijke wandel- en fietsroutes te vinden die geschikt zijn voor het hele gezin.

Kortom, gemeente Midden Drenthe heeft voor ieder wat wils, of je nu houdt van natuur, cultuur, actief bezig zijn of een gezellig dagje uit met de familie. Ontdek deze prachtige regio in het hart van Drenthe en laat je verrassen door al het moois dat het te bieden heeft!