Wat is een autotransporter?

Wat is een autotransporter?

Een autotransporter is de ideale oplossing als jij auto’s vervoeren wilt op een aanhanger. De autotransporter lijkt op een multitransporter maar de borden van een autotransporter zijn vervangen voor een 10 cm hoge reling. Met deze reling kan je super makkelijk jouw auto zekeren doormiddel van spanbanden. Afhankelijk van je budget kan je ervoor kiezen om een betonplex vloerplaat te nemen of toch een aluminium vloerplaat voor in jouw autotransporter.

De laadvloerhoogte van een autotransporter

De standaard laadvloerhoogtes van een autotransporter zijn: 56, 63 en 72 cm. Natuurlijk zijn er ook anderen om de oprijhoek te verkleinen, de oprijhoek wordt namelijk bepaald door de laadvloerhoogte. De laadvloerhoogte kan lager als de wielen van de autotransporter naast de laadvloer zitten, dat is voordelig want een lager zwaartepunt zorgt voor meer stabiliteit. Bij een combinatie van 13 inch wielen en een laadvloerhoogte van 63 cm heb je een ideale wegligging voor jouw autotransporter. Bij een autotransporter waar de wielen zich onder de laadvloer bevinden maak je gebruik van het totale laadoppervlak. Dit heeft geen nadelig effect op de laadvloerhoogte omdat de autotransporter in meerdere verkrijgbaar is.

Kantelbare laadvloer

Er zijn ook kantelbare autotransporters op de markt, met de kantelbare laadvloer maak je de oprijhoek minimaal. Bij deze kantelbare uitvoering vormen het frame en chassis twee aparte onderdelen, daarnaast wordt de laadvloer ook hydraulisch gekanteld. Hierdoor is de oprijhoek super laag en dat is ideaal bij het op- en afrijden.

Check altijd goed of er oprijplaten standaard bijgeleverd zijn!

De Hulco Carax heeft zijn eigen draai gegeven aan toch een beetje kantelbaar zijn, deze heeft namelijk een knik in de achterkant van de laadvloer zitten. Deze knik verkleint de laadvloerhoogte en oprijhoek voor de autotransporter, voor de Hulco Carax zal je nog wel gebruik moeten maken van oprijplaten. Verder raden wij wel aan een kantelbare autotransporter te nemen als je deze echt veel gaat gebruiken, het maakt namelijk het op- en afrijden een stuk makkelijker.

Autotransporter huren

Vind jij het kopen van een aanhanger toch een te grote stap? Gelukkig is huren ook een optie! Je kan gemakkelijk een autotransporter van Aanhangwagendirect huren. Zij bieden namelijk een Anssems ECO autotransporter aan van 400 x 188 cm met een laadvermogen van 2000 kg. Dit is een ideale oplossing als jij de autotransporter maar een dag of dagdeel wilt gebruiken, ook kan je deze een weekend, week of zelfs maand huren. Hiervoor heb je wel een BE-rijbewijs nodig.

Naast het huren van de autotransporter is er bij Aanhangwagendirect ook een optie tot lease, zo heb je ook niet direct een groot bedrag wat je uitgeeft. Je betaalt namelijk een vast termijn bedrag totdat de autotransporter afbetaald is. Verdere informatie over leasen is te vinden op de site Aanhangwagendirect.nl.

Meer informatie over autotransporters

Heb jij nog een vraag over autotransporters kopen? Of over de mogelijke opties? Neem dan gerust contact op met de klantenservice van Aanhangwagendirect. Zij zijn de specialist in aanhangers en aanhanger onderdelen. Doormiddel van het juiste advies zullen zij jou helpen met het maken van een keuze.