Zo blijf je fit tijdens de vakantie

Zo blijf je fit tijdens de vakantie

De vakantie is meestal een periode dat je een aantal kilo’s aankomt. Je sport ineens een stuk minder, gaat lekker uit eten, bent lekker aan luieren en drinkt meestal wat meer alcohol. Hoe zorg je ervoor dat je tijdens de vakantie niet te veel aankomt. Wat het is natuurlijk een enorme domper wanneer je na de vakantie meteen weer een dieet uit de kast moet trekken.

Wanneer je de tips in dit artikel volgt dan zorg je ervoor dat je tijdens de vakantie niet te veel aankomt. Verantwoord Afvallen helpt ons met een aantal tips in dit artikel. Laten we direct beginnen met de 1e tip!

1. Probeer actief te blijven

Het is natuurlijk verleidelijk om lekker te niksen op vakantie en uit te rusten. Maar dit zorgt er natuurlijk voor dat je bijna geen calorieen meer verbrand. Zorg daarom dat je lekker actief blijft tijdens je vakantie: ga lekker baantje zwemmen, ga lekker wandelen door de mooie natuur of probeer de fitness van het hotel eens uit!

2.Probeer matig te zijn met alcohol

Op vakantie drink je natuurlijk graag een glaasje alcohol. Maar alcoholische dranken bevatten enorm veel calorieën. Geniet daarom met mate en laat je niet helemaal gaan.

3. Vermijd frisdranken en sapjes

Probeer bij frisdrank altijd te kiezen voor de light frisdrank, water of andere drankjes waar geen calorieën in zitten. Het is namelijk zonde om je calorieën te drinken. Daarvoor kun je beter iets lekker bij het restaurant bestellen!

4. Wees verstandig bij het uit eten

Tuurlijk een pizza is hartstikke lekker en moet ook een keer kunnen. Maar beperkt de gerechten met heel veel calorieën zoals pizza tot een enkele keer. Kies ook eens voor een lekker gerecht met kip of een salade als je uit eten gaat!

5. Zorg voor een gezonde snack

Omdat je tijdens de vakantie toch al een stuk meer calorieën binnenkrijgt is het verstandig om een gezonde snack te nemen wanneer je trek krijgt tussendoor. Kies voor een stuk fruit of wat snackgroenten om op te snacken tussen de maaltijden door.

Wanneer je deze tips volgt zal je veel sneller en gemakkelijker op gewicht kunnen blijven tijdens de vakantie.