Telemark, ideale mix van cultuur en natuur

Telemark is een regio in Noorwegen waar veel te beleven valt. En via de aankomsthavens Larvik en Kistiansand, gemakkelijk bereikbaar. Korte afstanden tussen kust en bergland gecombineerd met veel leuke activiteiten voor alle leeftijden. Ga fietsen, wandelen, paardrijden of het water op: zo ervaar je de natuur van dichtbij.

Door: Ecktiv Redactie

Telemarkkanaal

Bergen, bossen, meren en snelstromende rivieren kenmerken dit gebied. Ontdek het zelf al rijdend maar per boot vanaf het beroemde Telemarkkanaal is ook mogelijk. Je kunt het ook combineren met een fietstocht langs het kanaal of een mooie kanotocht.

 

Idyllische kustlijn

Het plaatsje Kragerø is een sprekend voorbeeld van het idyllische kustlandschap van Telemark. Het centrum met witte, houten huisjes en de haven is één en al gezelligheid. Ga op een terrasje aan het water zitten en proef de sfeer. Rond dit plaatsje vind je prachtige meren verscholen in bossen en ze zijn perfect om te kanoën of te vissen.

 

De natuur in

Aan het Nisser-meer ligt het plaatsje Vrådal, de parel van Telemark, prachtig omringd door bossen en bergen. Per boot, fiets of te voet kun je deze omgeving perfect verkennen. En vergeet niet een duik te nemen in het heldere water. Houd je meer van vissen en paardrijden dan kun je hier ook je hart ophalen.
In het nabijgelegen Hardangervidda, met Rauland als toegangspoort tot dit grootste Nationaal Park van Noorwegen, is het fantastisch om te wandelen en fietsen. Ook voor hengelsportliefhebbers is dit park een waar paradijs.

 

Piekervaring

Geniet van het uizicht als je de Gaustatoppen hebt beklommen. Deze bergen worden door velen gezien als de mooiste bergen van Noorwegen en ook zonder bergervaring kom je hier aan de top. Houd je van hoogtes? Maak dan een tocht met de M/B Fjellvåken over het Møsvatn meer, op 919 meter boven de zeespiegel.

Telemark, ideale mix van cultuur en natuur

Door: Ecktiv Redactie

Telemarkkanaal Bergen, bossen, meren en snelstromende rivieren kenmerken dit gebied. Ontdek het zelf al rijdend maar per boot vanaf het beroemde Telemarkkanaal is ook mogelijk. Je kunt het ook combineren met een fietstocht langs het kanaal of een mooie kanotocht.   Idyllische kustlijn Het plaatsje Kragerø is een sprekend voorbeeld van het idyllische kustlandschap van Telemark. Het centrum met witte, houten huisjes en de haven is één en al gezelligheid. Ga op een terrasje aan het water zitten en proef de sfeer. Rond dit plaatsje vind je prachtige meren verscholen in bossen en ze zijn perfect om te kanoën of te vissen.   De natuur in Aan ...

Lees verder
Avontuurlijk genieten van waterrijke natuur

Door: Ecktiv Redactie

Als je van natuur en ruimte houdt ben je in het Noorse Telemark helemaal thuis. De regio ligt in ...

Lees verder
Ontdek Telemark wandelend, fietsend of varend

Door: Ecktiv Redactie

Rondtrekken in Noorwegen is een feest. Heel leuk is het om alle mogelijkheden te benutten. Dan ...

Lees verder
Proef die geheel eigen Noorse cultuur

Door: Ecktiv Redactie

De natuur overheerst in Telemark, net als in de andere delen van Noorwegen. Maar overal waar je ...

Lees verder

- Advertentie -