Goedkoop met de trein van a naar b

Goedkoop met de trein van a naar b

Veel mensen reizen met de trein dagelijks op en neer naar hun werk of naar school, maar voor veel andere mensen is een ritje met de trein juist een uitje. Voor een bezoekje aan familie of vrienden, een stedentrip of bijvoorbeeld een bezoekje aan de dierentuin. Het scheelt je benzine- en parkeerkosten en het is duurzaam. Daarnaast is het een ontspannen manier van reizen zeker als je 1e klas reist. Zo’n uitje met de trein kan een duur reisje worden wanneer je geen NS abonnement hebt. Als je niet regelmatig gebruik maakt van de trein is een NS abonnement daardoor niet lonend. 

Betaal een mindere prijs voor dezelfde treinreis

Om toch die paar keer in het jaar voordelig met de trein te kunnen reizen kun je gebruik maken van treinkaart aanbiedingen die regelmatig worden aangeboden door NS of andere aanbieders zoals bijvoorbeeld AH, Kruidvat, HEMA en Actievandedag. Deze worden tegenwoordig in allerlei variaties aangeboden. Van NS dagkaartacties waarmee je een dagje onbeperkt door heel Nederland kan reizen tot NS dagretour aanbiedingen en treinkaartacties voor een enkele reis. Vaak zit er bij zo’n treinkaartactie een voucher die je bij een horecaketen als Doppio of Bakker Bart kunt inleveren voor een kop koffie met gebak of een belegd broodje. Zoek je een goedkoop treinkaartje voor een bezoek aan een dierentuin, pretpark of een evenement zoals bijvoorbeeld de Huishoudbeurs? Ga dan voor de super voordelige treincombi’s treinkaartje + entree. Zeker nu de parkeerkosten en brandstofprijzen elk jaar fors duurder worden is dit een interessante optie. Voor een parkeerticket bij de Efteling betaal je nu al € 12,50 en voor een dagje parkeren bij de RAI ben je tegenwoordig € 27,- kwijt. Vaak zit bij een treincombi aanbieding de (pendel)bus inbegrepen wanneer één van deze bestemmingen niet in de buurt van een station ligt.

Voordelig treinkaartje + hotelovernachting

Voor grote steden als Amsterdam, Rotterdam, Maastricht, Nijmegen en Groningen is 1 dag eigenlijk te weinig om alles te ontdekken wat zo’n stad te bieden heeft. Voor die reizigers zijn er speciale treinkaartaanbiedingen waarbij een overnachting zit inbegrepen die super voordelig zijn. Zo heb je bijvoorbeeld al een trein + hotel aanbieding naar Amsterdam v.a. € 65,- p.p.p.n. vanaf elk station in Nederland waarbij ook nog een ontbijt zit inbegrepen!

Reizen in de daluren

Om de drukte in de trein tegen te gaan kun je tijdens de spits met deze treinkaartjes niet reizen. Dit betekent dus dat je op doordeweekse dagen niet voor 09.00u. met je treinreis kunt beginnen. Ook ’s middags tussen 16.00u. – 18.30u. is het niet toegestaan om met een treinaanbieding te reizen. In het weekend zijn deze beperkingen niet van kracht en kun je er de hele dag mee reizen.

Regionale treinkaartacties

De laatste jaren worden er ook regelmatig regionale treinkaartacties aangeboden. Vaak betreft het dan een treinkaartactie binnen 1 of meerdere provincies. Deze treinkaartacties worden aangeboden door o.m. Arriva, Breng, Connexxion en Keolis. De acties van deze regionale vervoerders hebben vaak als voordeel dat ze ook tijdens de spitsuren te gebruiken zijn en deze soms zowel in de bus als de trein geldig zijn.

Groepsticket

Vaak is het vervoer per auto voordeliger dan een treinrit wanneer er met meerdere personen gereisd wordt. Maar met de komst van de NS Groepsticket wordt het ook voor groepen voordeliger om met de trein te gaan reizen. Hiervoor geldt hoe groter de groep des te goedkoper de treinreis. Reis je bijvoorbeeld met 5 personen dan betaal je € 15,20 voor een retourtje naar een door de groep uitgekozen bestemming. Voorwaarde is wel dat de hoofdboeker aanwezig moet zijn tijdens de hele treinreis.

Online kopen

Treinkaartacties worden de laatste jaren niet meer aangeboden in de vorm van een eenmalige chipkaart. Deze is nu vervangen voor een e-ticket. Bij aankoop van een treinkaartje, of je die nu online of in de winkel koopt, ontvang je een voucher die je via een speciale site kunt verzilveren voor een e-ticket die als een geldig vervoersbewijs dient. Deze e-tickets kun je uitgeprint meenemen maar je kunt ze ook door de conducteur laten scannen op je smartphone. 

Hoe vind je een treinkaartactie?

Treinkaartaanbieders zoals AH, Kruitvat en HEMA publiceren regelmatig treinkaartacties in hun folders of in TV reclames. Maar heb je een goedkoop treinkaartje nodig dan kun je er geen vinden en struin je heel internet af op zoek naar een treinkaartactie. Op dat moment is de website Goedkooptreinkaartje.com een superhandige website. Op deze site vind je alle goedkope treinkaartjes in 1 overzicht. Dit bespaart je tijd en natuurlijk ook geld, want op deze site is altijd wel een goedkoop treinkaartje te vinden.