Reis mee naar het verre onbekende

Het is wat uurtjes rijden naar Noord Noorwegen, maar het zal je bijzondere herinneringen opleveren. Een zon die niet ondergaat en die luchten en bergen steeds weer andere kleuren geeft. Eindeloze vergezichten over grillige bergen en eilandreeksen voor de kust. Onbeschrijfelijk mooi.

Door: Ecktiv Redactie


Een wereld apart

Rijd over de rijksweg 17 door Helgeland en je ervaart de volmaakte rust van Noord Noorwegen aan den lijve. Dagelijks vaart de kustboot, de Hurtigruten, uit en je kunt mee om het landschap vanuit een ander perspectief te bekijken. Of maak een safari en kom meer te weten over het bijzondere dierenleven op het vasteland. Ga je het water op dan heb je een grote kans om walvissen of koningskrabben te spotten. Bij Saltstraumen maak je kennis met de sterkste stroming ter wereld.

 


Noorse eilanden

Vlak voor de kust liggen de eilandengroepen Lofoten en Vesterålen. Op diverse internationale ranglijsten aangeduid als de mooiste eilanden ter wereld. De donkere bergtoppen steken scherp af tegen de zee met het heldere water en grandioze licht. Overnacht eens in een rorbu – een vissershut op palen boven het water. Ook bijzonder: lekker kajakken of eilandhoppen met de fiets.
Voor vogelliefhebbers is het schiereiland Varanger (in Finnmark) een eldorado en op Senja (eiland in Troms) kunt u heerlijke wandelingen maken.

 


Kennis maken met de Samen

De Samen, de oorspronkelijke bevolking, is sterk verbonden met de natuur. Van oorsprong trokken ze veel met hun rendieren rond, nu zul je ze vooral treffen op vaste plaatsen, waar je kunt kennismaken met hun cultuur en tradities. Ze zijn zelfvoorzienend, leven van visserij maar vooral van de rendieren.

 Noordelijker kan niet!

Als je bent aangekomen op 71˚ Noorderbreedte dan heeft u de Noordkaap bereikt. Een fascinerende lege wereld van rotsen en water. Op het 300 meter hoge rotsmassief heb je een eindeloos uitzicht over de Noordelijke IJszee. Ben je hier rond middernacht, dan zul je de zon langzaam in zee zakken om vervolgens gelijk weer omhoog te gaan. Onbeschrijfelijk mooi.

 

Reis mee naar het verre onbekende

Door: Ecktiv Redactie

Een wereld apart Rijd over de rijksweg 17 door Helgeland en je ervaart de volmaakte rust van Noord Noorwegen aan den lijve. Dagelijks vaart de kustboot, de Hurtigruten, uit en je kunt mee om het landschap vanuit een ander perspectief te bekijken. Of maak een safari en kom meer te weten over het bijzondere dierenleven op het vasteland. Ga je het water op dan heb je een grote kans om walvissen of koningskrabben te spotten. Bij Saltstraumen maak je kennis met de sterkste stroming ter wereld. Meer info over Noord Noorwegen   Noorse eilanden Vlak voor de kust liggen de eilandengroepen Lofoten en Vesterålen. Op diverse internationale ranglijsten aangeduid ...

Lees verder
Ruige natuur tot ver boven de poolcirkel

Door: Ecktiv Redactie

Tijdens een reis door Noord-Noorwegen schrijf je je eigen sprookje... De streek is een land voor ...

Lees verder
Noord-Noorwegen middernachtszon

Door: Ecktiv Redactie

Veel magie in Noord-Noorwegen schuilt in het grote verschil tussen zomer en winter. Diep in de ...

Lees verder
De Lofoten en Spitsbergen: de mooiste eilanden van Noorwegen

Door: Ecktiv Redactie

Voor de westkust van Noord-Noorwegen liggen eilanden om van te dromen: de Lofoten. Wie op zoek ...

Lees verder

- Advertentie -