Fantastische fjorden

Fjord Noorwegen is uniek in zijn soort. Waar het zeewater tot ver de bergrijke natuur langs de kust binnenstroomt, beginnen de Noorse fjorden. Een bijzonder natuurverschijnsel met adembenemende uitzichten! Ontdek de op de Werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatste Geirangerfjord en Næroyfjord of de Sognefjord, met zo’n 200 km de langste fjord van Noorwegen.

Door: Ecktiv Redactie


Atlantische weg: een belevenis!

Een indrukwekkende tocht van Molde naar Kristiansund, zigzaggend over 12 lage bruggen die vlak boven de zeespiegel golven. Deze Nationale Toeristische Weg is een ideale gelegenheid om de wondere wereld van Fjord Noorwegen te gaan verkennen.

 

Pareltjes aan de Noorse Fjordenkust

De prachtige fjordenkust in Fjord Noorwegen wordt vervolmaakt door een aantal aantrekkelijke steden en stadjes, zoals Stavanger en Bergen. Elke stad heeft zijn eigen karakter en biedt elke bezoeker een unieke ervaring. Architectuur, historie, cultuur en de plaatselijke cuisine staan daar garant voor. De omgeving van Stavanger biedt volop mogelijkheden voor een actief dagje uit. Beklim de Prekestol: een imposante rotsblok dat 604 meter loodrecht boven de Lysefjord uitsteekt. Adembenemende uitzichten zijn gegarandeerd!


Avontuurlijk Fjord Noorwegen: doen!

De beste manier om Fjord Noorwegen te gaan ontdekken is door actief te zijn. Het afwisselende landschap is een ideaal decor voor tal van activiteiten. Ga wandelen, fietsen, mountainbiken, snorkelen, kajakken of raften met als traktatie adembenemende uitzichten. Veel plezier!


Op bezoek bij de Vikingen in Haugesund

Haugesund is een pittoreske kustplaats die bekend is door de Vikingen. Ooit huisden hier Vikingkoningen en vertrokken hier vandaan talloze schepen om de wereld te gaan ontdekken. Een bijzonder stukje geschiedenis dat je niet mag missen! Haugesund is ook een aangename stad met de vele populaire festivals en een charmante haven.

Fantastische fjorden

Door: Ecktiv Redactie

Atlantische weg: een belevenis! Een indrukwekkende tocht van Molde naar Kristiansund, zigzaggend over 12 lage bruggen die vlak boven de zeespiegel golven. Deze Nationale Toeristische Weg is een ideale gelegenheid om de wondere wereld van Fjord Noorwegen te gaan verkennen. Meer info over Fjord Noorwegen Meer info over de Atlantische weg   Pareltjes aan de Noorse Fjordenkust De prachtige fjordenkust in Fjord Noorwegen wordt vervolmaakt door een aantal aantrekkelijke steden en stadjes, zoals Stavanger en Bergen. Elke stad heeft zijn eigen karakter en biedt elke bezoeker een unieke ervaring. Architectuur, historie, cultuur en de plaatselijke cuisine ...

Lees verder
Ontzagwekkende rotswanden, donderende watervallen…

Door: Ecktiv Redactie

Welkom in Fjord-Noorwegen! Rotswanden die honderden meters loodrecht in diepblauw fonkelend ...

Lees verder
Fjord-Noorwegen fjord en vrouw

Door: Ecktiv Redactie

Fjord-Noorwegen is natuurkracht in de puurste vorm. Je voelt je nietig als je onderaan een ...

Lees verder
Bekijk de gletsjers in Jostedalsbre en vergaap je aan Ålesund

Door: Ecktiv Redactie

De fjorden van Fjord-Noorwegen ontstonden door gletsjerijs dat zich als een langzame bulldozer ...

Lees verder

- Advertentie -