Fjell Noorwegen: een natuurlijke uitdaging

Het indrukwekkende hooggebergte maakt Noorwegen zo uniek in Noord-Europa. Nergens in het noorden treft u zoveel bergtoppen, sneeuw- en ijsvelden en een onberoerde natuur. Tussen de bergen ligt een levend cultuurlandschap met lieflijke en uitgestrekte dalen en kleine plaatsen. Maak kennis met de bijzondere wereld van Fjell Noorwegen en onderga de wereld van de bergen in de zuiverste vorm. Puur genieten.

Door: Ecktiv Redactie

Markante gebieden: Jotunheimen, Rondane en Dovrefjell

De Nationale Parken in Fjell Noorwegen bieden een grote variatie in natuur, landschappen en flora en fauna. In Jotunheimen zie je de hoge bergen, eindeloze sneeuwvlakten en gletsjers. Je beklimt er bijvoorbeeld de hoogste berg van Noord-Europa, de Galdhøpiggen. Vanaf de top kijk je over een groot deel van het Noorse bergland. In Rondane kun je tussen de vele afgeronde bergtoppen heerlijk wandelen; vooral populair voor gezinnen. De tochten van hut naar hut zijn een aanrader! In Dovrefjell is het de afwisseling van bergen en de grote vlaktes die zo kenmerkend zijn voor dit gebied. En wees niet verbaasd want hier kun je de muskusos of wilde rendierstammen zomaar tegenkomen.

 

Meer actie!

Wil je liever dichter bij de grond blijven dan biedt dit gebied volop mogelijkheden. De regio Valdres staat bekend om de goede fietsmogelijkheden over vlak terrein maar je hebt een ruime keuze uit andere wandel- en fietspaden in dit gebied. Op het grootste meer van Noorwegen, het Mjøsa meer, kun je ook een prachtige tocht maken met ’s wereld oudste stoomboot, de “Skibladner”. Maar de snelstromende rivieren zoals de Sjoa zijn ook uitermate geschikt voor raften of om op snoek te vissen. Liever iets minder actief? Met de auto zijn er speciale Nationale Toeristische routes in Rondane, Valdresflya, Sognefjellet en Strynefjell. Achter elke bocht zul je weer een nieuw landschap ontdekken met mooie plekken om van te genieten.

 

 

Cultuur snuiven in Lillehammer

Lillehammer, waar in 1994 de Olympische Winterspelen plaatsvonden, is het kloppende hart van Fjell Noorwegen. Met een autoloos centrum, leuke winkels, gezellige cafés en restaurantjes en enkele mooie musea, waaronder het bekende openluchtmuseum Maihaugen. In Fjell Noorwegen vindt u ook karakteristieke staafkerken. De staafkerk van Lom is daarvan een sprekend voorbeeld.


Meer info over Fjell Noorwegen

Fjell Noorwegen: een natuurlijke uitdaging

Door: Ecktiv Redactie

Markante gebieden: Jotunheimen, Rondane en Dovrefjell De Nationale Parken in Fjell Noorwegen bieden een grote variatie in natuur, landschappen en flora en fauna. In Jotunheimen zie je de hoge bergen, eindeloze sneeuwvlakten en gletsjers. Je beklimt er bijvoorbeeld de hoogste berg van Noord-Europa, de Galdhøpiggen. Vanaf de top kijk je over een groot deel van het Noorse bergland. In Rondane kun je tussen de vele afgeronde bergtoppen heerlijk wandelen; vooral populair voor gezinnen. De tochten van hut naar hut zijn een aanrader! In Dovrefjell is het de afwisseling van bergen en de grote vlaktes die zo kenmerkend zijn voor dit gebied. En wees niet verbaasd want hier kun je de ...

Lees verder
De veelzijdige stedelijke regio van Noorwegen

Door: Ecktiv Redactie

Oost-Noorwegen is voor Noorse begrippen een behoorlijk stedelijke regio. Toch merk je ook in ...

Lees verder
oost-Noorwegen dorpje aan water

Door: Ecktiv Redactie

Vlakke, vruchtbare grond is schaars in Noorwegen. In Oost-Noorwegen ligt het epicentrum van de ...

Lees verder
Volg de weg van avontuur van Oslo naar de fjorden

Door: Ecktiv Redactie

Behalve Oslo is Hamar een belangrijke stad in Oost-Noorwegen. Je bezichtigt er diverse musea en ...

Lees verder

- Advertentie -