Op zoek naar de liefde in Ligurië

De kuststrook van het Italiaanse Ligurië, ook wel de Ligurische kust genoemd, loopt van het dorp Ventimiglia in het westen tegen de Franse grens tot aan de oostelijke provincie La Spezia. De Ligurische kust is populair bij de toeristen, vanwege de variëteit aan steden als Genua, het romantische Cinque Terre en exclusieve kustplaatsen als Portofino gecombineerd met pittoreske romantische vissersplaatsen als Camogli. De bruisende jachthavens, traditionele vis- en bloemenmarkten, slingerende straten, de heerlijke Italiaanse keuken en romantische sfeer dragen bij aan de glamour van dit mooie stukje Italië.

Door: Ecktiv Redactie

Romantisch nationaal park Cinque Terre
Het nationaal park Cinque Terre is gelegen in de oostelijke provincie La Spezia en heeft haar naam te danken aan de vijf dorpen Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza en Monterosso al Mare. De autoloze dorpen zijn met elkaar verbonden door de spoorlijn La Spezia - Genua en verschillende wandelroutes, die een spectaculair uitzicht geven over de steile kust, de glooiende heuvels en de door muurtjes begrensde olijf- en citroenboomgaarden op de heuvelwanden. De meeste bekende wandelroute is de Via dell'Amore, die loopt tussen Riomaggiore en Manarola. Dit Liefdespad is gemaakt tot een ode aan de liefde wat langs de route tot uiting wordt gebracht door diverse vormen van graffiti en aan de balustraden bevestigde hangsloten als symbool van oneindige liefde. Het grootste en meest toeristische dorp is Monterosso al Mare, gelegen aan het enige zandstrand van Cinque Terre.

Valentijnen in het verborgen juweeltje Camogli
Aan de kustlijn van de provincie Genua liggen meerdere prachtige verborgen juweeltjes. Zo schittert de verborgen kleine haven van Camogli met kleurrijke boten in de Golf Paradiso. Elk jaar wordt er in deze levendige vissersplaats een aantal dagen lang "San Valentino", ofwel Valentijnsdag, gevierd. De 23e editie van dit belangrijkste toeristische evenement van het winterseizoen in de provincie Genua vindt dit jaar plaats van donderdag 11 tot en met zondag 14 februari. Gedurende deze romantische dagen hebben de barretjes speciale Valentijn cocktails, de hotels romantische weekenden en de top restaurants heerlijke Valentijn diners. Daarnaast worden ook diverse culturele evenementen die kunst en liefde promoten, zoals schilderwedstrijden, een liefdesgedichten festival of fototentoonstellingen, georganiseerd in het centrum van Camogli.

Iedereen beroemd
De glamour city van Ligurië is de kustplaats Portofino, gelegen op een bergachtig schiereiland. Portofino is een populaire bestemming voor de internationale jetset en diverse beroemdheden hebben hier dan ook een tweede huis. Aanmeren in één van de mooiste jachthavens van de Middellandse Zee, lunchen in het exclusieve hotel Splendido met prachtig uitzicht over de baai van Portofino of paraderen langs de winkels en terrassen in het centrum... iedereen voelt zich hier een celebrity.

Over Ligurië
Ligurië is gelegen in het noordwesten van Italië aan de Golf van Genua, een deel van de Ligurische Zee (noordelijke deel Middellandse Zee). Ligurië staat ook wel bekend vanwege haar kustlijn, ook wel bloemenrivièra genoemd, met tal van leuke plaatsjes. Het milde zeeklimaat en de vruchtbare grond zorgen voor een ideale combinatie op het gebied van gastronomie. De prachtige binnenlanden, de heldere zee en sfeervolle plaatsen als de hoofdstad Genua, de dorpen van Cinque Terre, Albenga en San Remo, maken Ligurië een verrassende bestemming.

Bereikbaarheid
Transavia.com heeft dagelijkse vluchten van Amsterdam naar Pisa en van Rotterdam naar Nice. Daarnaast heeft transavia.com 2 vluchten per dag van Amsterdam naar Nice. Verder is het ook mogelijk naar Genua te vliegen via verschillende tussenstops zoals met KLM/Air France, Lufthansa of Alitalia. Voor meer informatie: www.schiphol.nl.

De Trullo’s van Alberobello

Door: Peter Daniëlse

In het zuidoosten van Italië, in de streek Apulië, ligt het Trullo land. Een kleine ...

Lees verder
Op zoek naar de Nuraghi

Door: Peter Daniëlse

Sardinië is een heerlijk vakantie-eiland met niet alleen mooie natuur, maar het biedt ook ...

Lees verder
Sanctuaria St. Romedios, afgelegen klooster in de Dolomieten

Door: Peter Daniëlse

Een mooi avontuur beleven in de Dolemieten? Het klooster van Sint Romedios is een bijzondere ...

Lees verder
Bezoek Erice, met Normandisch kasteel op Sicilië

Door: Peter Daniëlse

Vlakbij de luchthaven en havenstad Trapani op Sicilie, ligt even verder in de bergen het fraaie ...

Lees verder
Val di Rabbi, prachtige vallei in de Dolomieten

Door: Peter Daniëlse

In de Dolemieten val je van de ene verbazing in de andere. Een leuke plek om daar eens kennis ...

Lees verder
Shoppen en lunchen in Taormina

Door: Peter Daniëlse

Het overbekende toeristische plaatsje Taormina is zeker een bezoek waard. Als je de berg op ...

Lees verder
La bella Italia strekt zich uit van de Alpen tot Sicilië

Door: Ecktiv Redactie

Italië... mama mia! Wat een fantastisch land! De Italiaanse laars baadt in de Middellandse Zee ...

Lees verder
Kom helemaal tot jezelf op het platteland van Toscana of Umbria

Door: Ecktiv Redactie

Je enige zorg in Italië is... genieten! Ontspan heerlijk sportief in de zuivere berglucht van ...

Lees verder
Pizza, pasta, lasagne en heel veel streekgerechten

Door: Ecktiv Redactie

Italiaans eten is natuurlijk wereldberoemd. De vele regio's van Italië hebben allemaal hun ...

Lees verder
Verrassend Italië

Door: Doenja Pluymen

Liguria heeft een unieke ligging in het noorden van Italië, in de buurt van de Middellandse Zee ...

Lees verder
Op zoek naar de liefde in Ligurië

Door: Ecktiv Redactie

De kuststrook van het Italiaanse Ligurië, ook wel de Ligurische kust genoemd, loopt van het ...

Lees verder
Een nachtje bij de boer

Door: Marlies Bax

Nee, we sporen niemand aan om zomaar bij een boer in bed te kruipen. We hebben het hier over ...

Lees verder

- Advertentie -