Op trouwsafari in Kenia

Steeds meer aanstaande bruidsparen kiezen ervoor om te trouwen op een exotische bestemming, in plaats van op het lokale stadhuis. Sommige vakantiebestemmingen spelen hier op in door volledige trouwreizen aan te bieden. Zo ook Kenia. Want wie wil er nou niet het ja-woord geven tussen de wilde dieren, met een adembenemend uitzicht op de besneeuwde toppen van Mount Kenya?

Door: Ecktiv Redactie

Romantische locaties
De landschappen in Kenia zijn even paradijselijk als afwisselend. De 'eeuwige belofte' kan dan ook op allerlei verschillende locaties plaatsvinden. Wat te denken van de sprookjesachtige oostkust van Kenia. Hier kan de ceremonie plaatsvinden op een afgelegen strand onder de palmbomen, blootsvoets in het witte zand, terwijl de zon in de Indische Oceaan zakt.
Wat ook zeker een hele mooie locatie is voor een perfecte 'trouw safari' is de uitgestrekte savanne. Hier kan je in een lodge te midden in de ongerepte natuur trouwen met op de achtergrond een kudde voorbij trekkende olifanten. Met een beetje geluk zijn ook de besneeuwde toppen van Mount Kenya te zien.

De nachten in Kenia kunnen steevast door gebracht worden onder een schitterende sterrenhemel met in de verte exotische dierengeluiden. Aan de rand van de wildparken zijn vele romantische accommodaties te vinden, die na afloop van de bruiloft zeer geschikt zijn voor een fantastische huwelijksnacht. Deze nacht kan door worden gebracht in één van de kleine hutjes, rustieke lodges of op één van de avontuurlijke campsites. En als er wordt gekozen voor een speciale en intieme luxe honeymoontent op een uiteraard veilige plaats in de wildernis, dan heb je ook nog eens het gevoel samen alleen op de wereld te zijn.

Wettelijk trouwen
Wettelijk trouwen in Kenia is minder lastig dan het lijkt. Het begint door contact op te nemen met de ambassade van Nederland in Kenia of door rechtstreeks contact met de buitenlandse instantie die het huwelijk gaat voltrekken. Deze instanties kunnen meteen aangeven welke documenten er precies nodig zijn voor een huwelijk in Kenia. Je moet uiteraard van te voren reserveren en in het bezit zijn van een origineel paspoort, je geboorte akte en een verklaring omtrent je burgerlijke staat. Als het huwelijk is voltrokken moet het daarna alleen nog gelegaliseerd worden voor de Nederlandse wet, let op dat hier wel kosten aan zitten verbonden. Voor meer informatie: Ambassade van Nederland in Kenia - Nairobi, tel: +254 20 42 88 000.

Kenia
En over romantiek gesproken, het is niet moeilijk om verliefd te worden op de pracht van de Keniaanse landschappen, de gastvrije bevolking en het spectaculaire wildlife. Door de geografische ligging nabij de evenaar is het weer vrijwel altijd aangenaam met veel zon en tempraturen rond de 25 tot 29 graden. Het zeewater is meestal tussen de 23 en 26 graden. Een trouwsafari kan dan ook het gehele jaar door, alleen moet er wel rekening worden gehouden met de regentijd. De korte regentijd loopt van eind oktober tot eind november. De lange regentijd begint eind maart en eindigt begin juni.

Tijdens de huwelijksreis
Na de plechtigheid kan de huwelijksreis ter plekke beginnen. Een honeymoon safari met privé chauffeur/ gids wordt zeker aangeraden tijdens het verblijf in Kenia. In de centrale hoger gelegen gebieden kan met paarden een safari gemaakt worden. Deze starten vlakbij het nationale reservaat, Masai Mara. Om ultieme romantische gevoel goed vast te houden is het ook mogelijk om een ballonvaart over de Masai Mara te maken, wat echt een unieke ervaring zal zijn. Blijf je liever in de buurt van de kust, dan is het mogelijk om te snorkelen, te duiken en een boottocht te maken met een glazenbodumboot waardoor het koraalrif en de ruines van de Swahili die verspreid liggen langs de kustlijn, goed te zien zijn.

Perfecte accomondaties
Diverse accommodaties in Kenia verzorgen speciale huwelijksarrangementen, die passen bij elke wens. Aan de westkust staan de vier luxe Alfajiri Villas waar men een prachtig uitzicht heeft over de helder blauwe Indische Oceaan. www.alfajirivillas.com tel: +254 040 32 02 630
Bij het Tsavo West National Park is het Finch Hattons camp te vinden, hier kan men verblijven midden in de Afrikaanse bush, in een rustieke hut. www.finchhattons.com tel: +254 20 55 32 37
Meer naar het noorden van Kenia is Elsa's Kopje. Eén van de acht cottages is de heuze Elsa's Honeymoon suite met een kingsize bed en een luxe ensuite badkamer. www.elsaskopje.com tel: +254 20 60 30 54.

Wilde dieren op de savanne en witte stranden aan de Indische Oceaan

Door: Ecktiv Redactie

Kenia: het land van de Lion King! Sinds jaar en dag verwerkt Kenia een grote stroom bezoekers ...

Lees verder
Op safari met je kinderen of de gletsjers van Mount Kenya bedwingen

Door: Ecktiv Redactie

Kenia heeft meer dan 45 nationale parken en wildreservaten. De bekendste zijn Samburu, Lake ...

Lees verder
In Victoriaanse stijl van Nairobi naar Mombasa

Door: Ecktiv Redactie

Nairobi is de hoofdstad van Kenia: een grote levendige zakenstad. Hoewel echte trekpleisters ...

Lees verder
Op trouwsafari in Kenia

Door: Ecktiv Redactie

Steeds meer aanstaande bruidsparen kiezen ervoor om te trouwen op een exotische bestemming, in ...

Lees verder
Olifantenpopulatie in Noord-Kenia gestegen met 5%

Door: Ecktiv Redactie

De olifanten populatie in het noorden van Kenia is gestegen met 5% sinds de laatste telling in ...

Lees verder
Dieren aan de wandel in Kenia: dé ultieme safaribelevenis

Door: Marlies Bax

Een jaarlijks terugkerend natuurspektakel, de Grote Trek. Miljoenen dieren tegelijk trekken met ...

Lees verder
Kenia geeft prijzen weg op www.nunaarkenia.nl

Door: Ecktiv Redactie

De Kenya Tourist Board in de Benelux heeft in de maand juli een nieuwe website gelanceerd: ...

Lees verder

- Advertentie -