Laat je ver-Leiden...

Leiden is een stad die bekend staat op de universiteiten en studenten. Een weekendje Leiden is dus ook niet het eerste waar je aan denkt. Wij bewijzen nu het tegendeel. Leiden heeft veel meer dan alleen studenten. Wij hebben 11 bezoektips voor je op een rijtje gezet. Laat je ver-Leiden!

Door: Dichtbij huis

1. Museum Naturalis

Op een stedentrip is het altijd leuk om ook nog iets te leren. Het Nationaal Natuurhistorisch museum, Naturalis leert je alles over mens, dier en natuur. Voor jong en oud een bezoek waard.

Adres: Darwinweg 2
Meer info: www.naturalis.nl

 

2. If&Co

Iedereen heeft zijn eigen stijl wat kleding betreft. If&Co speelt daar mooi op in. Naast elkaar vind je If&Co voor de moderne jonge kleding, If&Coco voor de sophisticated lady en If&Co Outlet voor de shoppers met een budget.

Adres: Haarlemmerstraat 24 - 34
Meer info: www.if-co.nl

 

3. Hooglandse Kerk

Van buiten donker en statig, van binnen hemels en maagdelijk. Van 1 mei tot 1 oktober van dinsdag tot zaterdag is de Hooglandse Kerk geopend. Je bezoekt dit indrukwekkende gebouw geheel gratis.

Adres: Middelweg 2
Meer info: www.hooglandsekerk.com/

 4. Bootterrasjes

Op een bootterrasje zit je op een zonnige dag heerlijk aan het water in de zon met een koel drankje in je hand. Leiden bezit heel veel van dit soort gezellige terrassen die een perfecte oplossing zijn voor het ruimte gebrek in kleine straatjes.


5. Restaurant Prentenkadinet

Het Prentenkadinet is voor iedereen die echt luxe en bijzonder wil eten. Voor iedereen die geen budget mee heeft. Scherp je etiquette even aan en bezoek Het Prentenkabinet.

Adres: Kloksteeg 25
Meer info: www.prentenkabinet.nl/
6. Halte 119

Halte 119 verkoopt alle trends en hypes op mode en lifestyle gebied. Van T-shirts tot Vespa's. Van sneakers tot I-podboxjes.

Adres: Breestraat 119
Meer info: www.halte119.nl/


7. Restaurant Café Midi

Een stevige lunch heeft nog nooit iemand kwaad gedaan. In ieder geval niet als het om de verse sappen en dik belegde broodjes van Café Midi gaat.

Adres: Steenstraat 1-B
Meer info: www.halte119.nl

8. Theater De Waag

In elke stad staat wel een waag. Toch is het voor toneel en muziekliefhebbers aan te raden De Waag van Leiden te bezoeken. Deze waag is omgebouwd tot theater er bied onderdak aan een gigantisch schare aan theatergenres.

Adres: Aalmarkt 21
Meer info: www.stadsgehoorzaalleiden.nl


9. Restaurant City Hall

Leiden bewijst dat het stadhuis niet alleen een saai zakelijk gebouw hoeft te zijn. Restaurant, ´s avonds zelfs café en club, City Hall zit namelijk gevestigd in het Leidse stadhuis.

Adres: Stadhuisplein 3
Meer info: www.restaurantcityhall.nl10. Haarlemmerstraat

Iedere winkelliefhebber moet de belangrijkste winkelstraat kennen in de stad die wordt bezocht. Leiden heeft de Haarlemmerstraat. Hier vind je alle grote winkelketens afgewisseld met kleine unieke zaakjes.


11. Restaurant Verboden Toegang

Breek de regels en stap binnen bij Verboden Toegang.  De kaart bestaat uit crimineel lekkere en simpele gerecht met wel heel bijzondere namen.

Adres: Kaiserstraat 7
Meer info: www.verbodentoegang.nl

 

 

 

- Advertentie -