Reisinspiratie: 4 verrassende stedentrips

Reisinspiratie: 4 verrassende stedentrips

Zoekt u een bestemming voor uw volgende stedentrip? Misschien laten de volgende reisbestemmingen uw hart wel sneller kloppen. Wat wordt de bestemming van uw volgende stedentrip?

De extremen van Dubai

Op ongeveer zes uur vliegen van Amsterdam ligt de emiraat Dubai. De woestijnstaat heeft vooral bekendheid gekregen vanwege de oliedollars die geïnvesteerd worden in de extreme bezienswaardigheden om meer toeristen naar Dubai te trekken. Zo treft u in Dubai de Burj Khalifa, de hoogste wolkenkrabber ter wereld. Burj Al Arab is het meest luxe en officieuze zeven sterren hotel ter wereld en met de Dubai Miracle Garden treft u de grootste bloementuin middenin de hete woestijn. Combineer dit met de grootste fonteinshow, het grootste aquarium en het hoogste reuzenrad ter wereld en het wordt al snel duidelijk dat in Dubai alles mogelijk is. In het emiraat draait alles om het entertainen en aantrekken van toeristen en in combi met de prachtige stranden en het bijna altijd schitterende weer heeft Dubai alle elementen om u makkelijk een week te vermaken.

Modeparadijs Milaan

Wie op stedentrip naar Italië wil, zal als eerste denken aan de drie meest toeristische steden Rome, Florence en Venetië. Milaan heeft soms de reputatie van een saaie stad waar alles vooral draait om shoppen. Toch is Milaan veel meer dan een modeparadijs. Cultuurliefhebbers moeten zeker een bezoek brengen aan de Duomo, oftewel de kathedraal van Milaan en ook het Laatste Avondmaal van Leonardo da Vinci is een ware publiekstrekker in de Santa Maria della Grazie. Ook de Pinocateca di Brera zal de kunstliefhebber aanspreken. Voetballiefhebbers komen aan hun trekken bij het San Siro stadion, het voetbal stadion waar de twee clubs AC Milan en Internazionale hun wedstrijden spelen. In Casa Milan treft u het museum van de eerste voetbalclub. Andere Milaan bezienswaardigheden zijn het La Scala theater, de kanalenwijk I Navigli en de monumentale begraafplaats van Milaan.

De Schotse hoofdstad Edinburgh

Liefhebber van historische steden? Dan zult u zich tijdens een stedentrip Edinburgh makkelijk kunnen vermaken. Centraal door de oude stad Edinburgh loopt de Royal Mile, een historische mijl die de twee hoogtepunten van Edinburgh met elkaar verbindt. Aan de ene kant, aan de voet van de heuvel Arthur’s Seat ligt het koninklijke paleis (Holyrood) en aan de andere kant ligt het imposante Edinburgh Castle. Het oude centrum is schitterend om te wandelen langs de vele bezienswaardigheden, maar u kunt er ook voor kiezen de duistere kant van Edinburgh te ontdekken in bijvoorbeeld de Underground Vaults of een nachtelijk bezoek te brengen aan het spookkerkhof Greyfriars Kirkyard. Bij een langer verblijf maakt u een tour langs highlights in de Schotse Hooglanden, zoals het bezoeken van Loch Ness.

Toledo, de oude hoofdstad van Spanje

Wist u dat voor Madrid Toledo de hoofdstad van Spanje was? Wanneer u op stedentrip naar Madrid gaat, kunt u eenvoudig een dagtocht maken naar deze schitterende stad.  Het is een van de oudste steden van Spanje en dat is duidelijk terug te zien in de vele oude bezienswaardigheden van de stad. Bijna het hele historische centrum staat dan ook op de UNESCO werelderfgoedlijst. De belangrijkste monumenten zijn de kathedraal van Toledo, het Alcazar (kasteel) en het Monasterio San Juan de los Reyes. De kunstliefhebber brengt een bezoek aan het museum van de Griekse schilder El Greco. Wanneer u langer in de regio verblijft kunt u ook overwegen de steden Segovia en Ávila te bezoeken, ook twee historische parels in Spanje.