Op vakantie met een private lease auto?

Op vakantie met een private lease auto?

Wil je binnenkort een nieuwe auto aanschaffen? Twijfel je erover om te gaan voor private lease? Maar weet je niet zeker of je met deze auto dan wel op vakantie kunt gaan? Juist als je kiest voor een private lease auto, is hiermee op vakantie gaan een aanrader! In onderstaand blog zullen we dieper ingaan op de kenmerken van private lease en wat eigenlijk de verschillen zijn met financial lease. En waarom het een goed idee is om met deze auto op vakantie te gaan. Lees je mee?

De voordelen van private lease

Private lease heeft veel voordelen voor mensen die op zoek zijn naar een auto. Ten eerste kun je bij private lease rekenen op een vaste, lage maandelijkse betaling. Deze maandelijkse betaling is gebaseerd op het aantal kilometers dat je naar schatting rijdt. Ten tweede is private lease erg flexibel. De meeste contracten worden voor een jaar of twee jaar afgesloten, maar als je situatie of behoeften veranderen, kun je altijd weer een nieuwe auto leasen. Ten derde hoef je bij private lease geen aanbetaling te doen, je hoeft dus geen groot bedrag te investeren in een nieuwe auto. Hier komt als voordeel ook nog bij dat als je pech onderweg hebt (bijvoorbeeld in een ander land, tijdens je vakantie) dat je niet voor deze kosten hoeft op te draaien. Zo weet je precies waar je van tevoren aan toe bent als het gaat om kosten voor reparatie en onderhoud!

Verschillen tussen private lease en financial lease

Hoewel private lease en financial lease beide een vorm van autoleasing zijn, zijn er enkele belangrijke verschillen. Ten eerste liggen de kosten bij financial lease meestal hoger dan bij private lease. Dit komt omdat de maandelijkse betalingen bij financial lease gebaseerd zijn op de waarde van de auto. Ten tweede heeft financial lease meestal een langere contractduur dan private lease. Financial leasecontracten lopen gemiddeld tussen de twee tot zeven jaar, terwijl private leasecontracten meestal slechts een jaar of twee jaar lopen.

Conclusie

Auto leasen? Dat is een uitstekend idee! Private lease biedt namelijk veel voordelen, zoals een laag maandbedrag en veel flexibiliteit. Private lease verschilt van financial lease met name als we kijken naar de contractduur, de eventueel aanwezige aanbetaling en het maandbedrag. Als je op zoek bent naar een nieuwe auto, waarbij je iedere maand weet waar je aan toe bent qua kosten, is private lease absoluut een aanrader. Dat wordt een zorgeloze vakantie!