Iberis Projects: dé toppartner voor jouw villa in Spanje

Iberis Projects: dé toppartner voor jouw villa in Spanje

Iberis Projects is een Nederlandstalige projectontwikkelaar. Er is een stijgende vraag naar villa’s aan de Costa del Sol. Iberis projects wil met diverse projecten aan deze vraag voldoen. Ze bieden verschillende mogelijkheden aan. De villa die ze laten bouwen is gebouwd met betrouwbare materialen, ze hebben een mooi en modern ontwerp en zijn gelegen op unieke plaatsen.

De hoofdactiviteit van Iberis projects is het bouwen van moderne, hoogwaardige villa's. Van ontwerp, onderhandelingen met klanten, tot complete verbouwingen, alles wordt zoveel mogelijk in eigen beheer gedaan. Zo bieden ze klanten op alle vlakken een hoog kwaliteitsniveau. Het team heeft een lange traditie in het bouwen van villa's in Zuid-Europa (zoals de Franse Rivièra), en natuurlijk zijn er veel verwijzingen aan de Costa del Sol. Daarom hechten ze veel belang aan betrouwbaarheid en nauwkeurigheid. Dat betekent heldere bouwcontracten, juiste plannen en heldere kostenramingen.

Door gebruik te maken van duurzame materialen kan de realisatie van Iberis Projects waarde toevoegen aan je vastgoedinvestering. Ze zijn s gespecialiseerd in de sterke prefabricage van bouwcomponenten in beton en staalconstructie, die alleen maar een perfect en kwalitatief eindresultaat zullen opleveren. De grote vrije ruimte zonder kolommen kan ten volle genieten van het beste uitzicht. Deze componenten worden geproduceerd in haar fabrieken in België, Frankrijk en Duitsland. Ze zijn altijd een pionier geweest in de nieuwste bouwtechnologie. Ze zijn het eerste bedrijf aan de Costa del Sol dat de hoogste kwaliteit toepast voor isolatie, energie en levenskwaliteit. In dit opzicht heeft Iberis Projects al tientallen jaren een A-label.

Sinds juni 2013 zijn de EPC-normen ook van toepassing in Spanje. Door gebruik te maken van de beste materialen en de meest economische en rendabele technologieën, zoals zonne-energie, warmtepompen met een rendement tot 700%, en de thermische koppeling van ventilatie en verluchting kunnen deze normen gehaald worden. Dit wordt gecombineerd met de volledige structuur van de "warme muur" (geïsoleerde betonnen muur) om het laagste stroomverbruik en het hoogste comfort te bereiken. Naast het gebruik van de modernste materialen voor de bouw, geven ze je ook advies over de nieuwste technologie.

Om een ​​beter begrip te krijgen van de projecten die door Iberis Projects worden aangeboden kun je de verschillende brochures bekijken. Daarin staan verschillende ontwerpen van villa’s en de beschrijving van de materialen. Na het lezen ervan zul je beter begrijpen waarom je voor Iberis Projects zou moeten kiezen voor de bouw van je villa.

Je kunt natuurlijk ook naar Spanje reizen om daar enkele realisaties van Iberis Project te gaan bekijken.

Veel informatie

Bij Iberis Project zullen ze je vanaf het eerste contact veel informatie verstrekken over het koop- en bouwproces. Je zult direct geïnformeerd worden over de vaste kosten en de eventuele meerkosten. Er wordt bekeken of je wensen en het budget dat je wilt besteden op elkaar aansluiten. Zodra dit is opgehelderd wordt er verder onderhandeld over je woonwensen voor je villa in Spanje.

Je wensen worden goed in kaart gebracht

Voor heel wat mensen is het hebben van een villa met drie slaapkamers aan zee een grote droom. Dit komt overeen met het beeld van een Spaans (vakantie)huis. Het is beter om nieuwbouw te gebruiken, Door hun jarenlange ervaring als projectontwikkelaar weten ze de juiste vragen te stellen. Daardoor ga je vaak anders kijken naar wat je precies wilt. Dit, samen met een lijst die met je wensen maakt het voor Iberis Project mogelijk om nog preciezer aan je wensen te voldoen.

Wat zijn de mogelijke wensen van de klant?

  • Je wilt een nieuwbouw met minimum twee maar liefst drie slaapkamers en twee badkamers.
  • De afstand tot het strand mag maximaal tien tot 15 minuten duren met de auto.
  • Je wil een zwembad en een mooie tuin.
  • Er zijn winkel en restaurants in de buurt.
  • Je kunt ook wensen hebben over het uitzicht.

De juiste selectie maken

Op basis van de wensenlijst die je samen hebt ontwikkeld, zullen ze enkele voorstellen doen van projecten die aan je behoefte kunnen voldoen. Meestal met wat aanvullende specifieke informatie, zoals prijs- en beschikbaarheidslijsten, plattegronden, ....

Terugkoppeling

Ze gaan verder met je feedback. Dit kan een positief iets zijn waardoor je tevreden bent met de woning, maar het kan ook negatief zijn! Dat laatste is minstens zo belangrijk en op basis hiervan kunnen ze doorgaan en je eventueel andere plannen doorsturen die passen bij je (bijgewerkte) lijst. Uiteindelijk zullen ze, door je feedback en de ervaring die ze hebben een reeks uitstekende voorstellen kunnen doen.

Als je besluit genomen is zetten ze de administratieve molen in gang

Wanner je besloten hebt om een villa te kopen in Spanje worden de nodige papieren, vergunningen, contracten, enz...opgesteld. Het is natuurlijk een ingewikkeld kluwen en het staat je vrij om een vastgoedadvocaat onder de arm te nemen bij het legaal kopen van een woning in Spanje.

Je kunt samenwerken Nederlandse advocaten zodat je alle technische en juridische details in je eigen taal kunt bespreken. Het kopen van een huis in Spanje is anders dan het kopen van een huis in Nederland. Ook de rol van de notaris is anders: hij controleert wel, maar alleen voor de overdracht. Je hebt de aanbetaling al (meerdere keren) betaald.

Het bouwproces kan beginnen

Nu kun je groen licht geven aan Iberis Projects om een villa te bouwen die aan je wensen voldoet. Tijdens de bouw kun je nog andere keuzes maken over de keuken, badkamer, vloer, tuin, zwembad …. Dit kan uiteraard een meerkost met zich meebrengen. Dit alles zal door Iberis Projects berekend worden en in een contractaanpassing gegoten worden.

De overdracht van je villa

Bij Iberis Projects blijven ze tot aan het eind controleren of alles naar wens verloopt. Ze werken alleen maar samen met betrouwbare partners die alles correct proberen uitvoeren. Hoe eerder ze mogelijke fouten ontdekken, hoe beter de oplevering zal zijn. Dus het huis wordt eigenlijk opgeleverd zoals je het vooraf bedacht had. Samen met je, eventueel je advocaat en de projectontwikkelaar kom je tot overeenstemming over het verloop van de overdracht. Wie komt er, hoe en wanneer betalen. Daarna is het belangrijk om vanaf deze dag je verzekeringen te regelen. Iberis zal je helpen bij alle mogelijke vragen.