Hoe lang is het vliegen naar Suriname vanaf Amsterdam?

Hoe lang is het vliegen naar Suriname vanaf Amsterdam?

Op zoek naar een leuke vakantiebestemming voor het najaar? Dan is Suriname wellicht een optie. Dit Zuid-Amerikaanse land ligt in het Caribisch gebied en staat bekend om zijn uitgestrekte regenwouden, prachtige stranden en diverse culturen. Hoe lang duurt het om te vliegen naar Suriname vanuit Nederland? En vanaf welke luchthaven kun je allemaal vliegen? Hier lees je alles over vakanties in Suriname.

Verblijven in Suriname

Als je een vakantie wilt boeken in Suriname, moest je in het verleden eerst een visum of een toeristenkaart hebben. Tegenwoordig werkt dit anders, want je kunt een bij aankomst een Entry Fee Suriname betalen. Voor een goedkope prijs kun je dan legaal in Suriname verblijven, mits je hier komt als toerist, of voor bezoek aan familie.

De Entry Fee kun je betalen op de luchthaven, maar hiervoor moet je soms lang wachten. Daarom is kun je ook de Entry Fee Suriname aanvragen op internet, voordat je vertrekt. Dit is zeker een aanrader, omdat je zo niet voor onverwachte situaties kunt komen te staan. Reis je voor langere tijd naar Suriname, of bijvoorbeeld voor werk? Dan is het toch nodig om een visum te regelen voor het land.

Vliegen vanaf Nederland

Wil je met het vliegtuig naar Suriname, dan kun je kiezen om te vliegen vanaf meerdere luchthavens. Zo zijn er natuurlijk vluchten vanaf Schiphol, maar ook vanaf Eindhoven Airport of Rotterdam Airport. Welke luchthaven het beste uitkomt, hangt dus af waar je vandaan vertrekt.

Voor een directe vlucht vanuit Nederland naar Suriname moet je op Schiphol zijn. Vanaf hier vertrekken er namelijk meerdere keren per dag vliegtuigen naar de hoofdstad Paramaribo. Het is dan wel zo dat je vaak met een tussenstop in Miami moet overstappen, maar dit duurt slechts een uurtje of drie. De vlucht vanaf Amsterdam naar Paramaribo duurt dan in totaal ongeveer 11 uur. Reis je direct naar Paramaribo? Dan kun je binnen 10 uur al op de bestemming zijn.

Kun je geen goede vluchten vinden bij deze luchthavens? Dan kun je altijd nog even over de grens kijken, bij onze buurlanden. Je kunt vanuit Belgiƫ en Duitsland namelijk ook richting Miami vliegen. Meestal moet je dus rekening houden met een reistijd van tussen de 9 en 11 uur.