De beste manieren om je vakantie aan de Côte d'Azur door te brengen

De beste manieren om je vakantie aan de Côte d'Azur door te brengen

Er zijn veel mooie en spannende plaatsen in de wereld waaruit we soms moeilijk kunnen kiezen. Of je nu een actieve reiziger bent, een liefhebber van stedentrips of iemand die graag nieuwe culturen en natuurwonderen verkent, er is voor elk wat wils. Maar met zoveel keuzes kan het moeilijk zijn om te weten waar je heen moet. De Côte d'Azur is een van de meest herkenbare gebieden van Frankrijk vanwege de prachtige stranden en het aangename klimaat het hele jaar door. Daarom is het een van de meest gewilde regio's geworden voor toeristen uit de hele wereld. Als je overweegt hier binnenkort op vakantie te gaan, lees dan verder voor onze suggesties over hoe je het meeste uit de reis naar de Côte d'Azur kan halen!

Ga duiken en snorkelen

De Côte d'Azur is een uitstekende plek om te gaan duiken en snorkelen. Er zijn veel mooie en exotische plekken te ontdekken in de Middellandse Zee. Het zicht is geweldig en het water is vrij warm, waardoor dit een perfecte bestemming is voor alle niveaus. De meest aanbevolen plaatsen om te snorkelen of te duiken rond de Côte d'Azur zijn de Îles de Lecques, Ile du Levant en Iles de Porquerolles. Dus wacht niet te lang met zoeken naar een camping Frankrijk aan zee, want er zijn meer mensen die dit willen deze zomer.

Waar overnachten?

Overnachten op een camping is een leuke manier om een ontspannen vakantie met je kinderen te organiseren. Als je nog zoekt naar een leuke camping aan de Côte d’Azur, neem dan een kijkje naar camping Domaine des Naiades. Dit is een geweldige camping met verschillende activiteiten om je de hele dag bezig te houden. Zo heb je hier een Olympisch zwembad met glijbanen van wel 75 meter lang. Ook kan je hier goed sporten met voetbal-, basketbal-, en volleybalvelden aanwezig. In hoogseizoen worden hier ook toernooien georganiseerd. Genoeg te beleven dus!

Cultuur opsnuiven in Nice en Cannes

Als je graag verschillende culturen beleeft en leert kennen, zijn de steden Nice en Cannes de perfecte plaatsen om te bezoeken tijdens je vakantie aan de Côte d'Azur. Deze steden zijn een fusie van verschillende culturen, waardoor ze zeer interessant en vol leven zijn. Er zijn veel interessante musea in beide steden die een bezoek waard zijn. In Cannes mag je het Musée de la Castre niet missen. Hier vindt je een verzameling kunstvoorwerpen uit de hele wereld.