De juiste reiskoffer voor uw reis

De juiste reiskoffer voor uw reis

Omdat de meeste vliegmaatschappijen steeds vaker extra gaan rekenen voor bagage is het raadzaam om de juiste reiskoffer uit te zoeken als u op reis gaat. Bent u slechts twee dagen weg voor uw werk dan volstaat vaak handbagage. Deze kleine koffer (die per luchtvaartmaatschappij qua grootte mag verschillen) kunt u vaak in het bagagerek boven u plaatsen. Hiervoor hoeft u in de meeste gevallen niet extra te betalen. Om er zeker van te zijn dat uw handbagage geaccepteerd wordt door de vliegmaatschappij kunt u het beste een koffer met de volgende afmeting nemen; 55 cm x 35 cm x 20 cm.

Lang op reis met vliegtuig, bus of trein

Gaat u langer op reis dan moet uw reiskoffer natuurlijk ook groter zijn en meer spullen kunnen vervoeren. Zowel voor het reizen per trein, bus of vliegtuig moet u er rekening mee houden dat er meerdere koffers op elkaar komen te liggen dus dat uw koffer (plus inhoud) natuurlijk flink in de verdrukking kunnen komen. Dat kunt u vaak oplossen door een harde koffer te nemen. Dit heeft vaak weer als nadeel dat deze koffers zwaarder zijn en u dus qua gewicht minder spullen mee op reis kan nemen.

Hou er ook rekening mee dat u vaak op het vliegveld lang met een koffer moet lopen. Goede , degelijke wieltjes er onder en een reiskoffer die makkelijk draait en meebeweegt zijn dus echt een must om niet op voorhand al gefrustreerd op vakantie te gaan.

De juiste reiskoffer bij vakantie per auto

Bij een vakantie per auto denken sommige gezinsleden vaak dat het halve huis mee kan op vakantie. Het is daarom zaak om de ruimte in de kofferbak zo goed mogelijk op te vullen en daar bij de aanschaf van de koffers alvast rekening mee te houden. Omdat bij vakantie met eigen auto het vaak niet uitmaakt wat een koffer weegt kunt u zowel voor de harde als de zachte variant kiezen. Wel kunt u rekening houden met de afmetingen van deze koffers. Hoe meer ze afgestemd zijn op de grootte van de kofferbak; hoe meer u er ook in kwijt kunt.