Bezoek het Toscaanse Florence

Bezoek het Toscaanse Florence

In het midden van Italië ligt de prachtige regio Toscane, beroemd van de glooiende landschappen, de Chianti wijnstreek en middeleeuwse steden zoals Siena, San Gimignano en Florence. De Italiaanse regio heeft alle elementen voor een fantastische rondreis, maar u kunt er ook voor kiezen om de prachtige parel Florence te bezoeken met een stedentrip.

Wat te doen in Florence?

Florence, of zoals de Italianen het noemen Firenze, is de hoofdstad van Toscane. De stad kende met name in de Renaissance een enorme groeiperiode en mag zich daardoor een van de meest culturele steden van Europa noemen. Het belangrijkste gebouw in Florence dat hieraan doet herinneren is wel de Santa Maria del Fiore, beter bekend als de Duomo van Florence.  De bouw van de kerk werd destijds mede gefinancierd door de rijke Medici familie en de koepel die werd ontworpen door Filippo Brunelleschi is zowel letterlijk als figuurlijk een van de hoogtepunten van de Florence attracties. Een ander hoogtepunt van deze kathedraal van Florence is het baptisterium van San Giovanni, de doopkapel tegenover de Duomo, met indrukwekkende bronzen deuren. Ook de Brancacci kapel in de Santa Maria del Carmini di Firenze is een van de mooiere kunstwerken uit deze periode.

Nog meer bezienswaardigheden in Florence

Uiteraard mogen ook de andere Florence bezienswaardigheden niet ontbreken tijdens deze Italiaanse stedentrip. Voor de kunstliefhebbers is het Palazzo degli Uffizi een must see. Een museum vol Italiaanse meesters en vol met renaissancekunst. Verder is Michelangelo’s David een andere publiekstrekker is het museum Galleria dell’Accademia. Maar ook tijdens een wandeling door de stad komt u prachtige monumenten en gebouwen tegen, zoals het Palazzo Vecchio, het oude stadhuis aan de Piazza della Signoria. Vanaf dit mooie plein met de opvallende beeldengalerij wandelt u via het Uffizi museum richting de Ponte Vecchio, de oude brug van Florence over de Arno rivier. Op deze brug treft u tal van juweliers en boven u ziet u de ‘verborgen gang’ tussen het Palazzo Vecchio en het Palazzo Pitti, het paleis aan de overkant van deze Arno rivier. Ook dit paleis is zeker de moeite van een bezoek waard, waarbij u na afloop ook heerlijk kunt wandelen in de paleistuinen, ook wel bekend als de Boboli tuinen. Via de achteruitgang kunt u vervolgens helemaal verder wandelen tot aan de Piazzale Michelangelo, een van de andere Florence bezienswaardigheden. Vanaf dit plein heeft u het mooiste en gratis uitzichtspunt van Florence en kunt u in de skyline de prachtige gebouwen zoals de Duomo di Firenze zien liggen. Neem hier ook even de moeite om een kijkje te nemen bij de basiliek San Miniato al Monte, het kerkje bovenop de heuvel dat vanuit bijna het hele centrum van Florence te zien is. Andere belangrijke bezienswaardigheden in Firenze zijn verder de Santa Maria Novella en de Santa Croce basiliek, of breng een bezoek aan de Medici kapellen bij de Basilica San Lorenzo. Als cultuurliefhebber zult u geen enkele moeite hebben om u tijdens een stedentrip Florence te vermaken!