De voordelen van een natuurreis voor je gezondheid

De voordelen van een natuurreis voor je gezondheid

Op vakantie gaan is iets waarvoor de meeste mensen geen motivatie nodig hebben. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat een beetje motivatie niet kan helpen om er nog meer van te genieten. 

Een outdoor vakantie of natuurreis, zoals een huttentocht in Frankrijk, is de ideale manier om plezier te hebben, onvergetelijke ervaringen te beleven met je familie en tegelijkertijd aan je gezondheid te werken. Dit laatste aspect wordt vaak vergeten en onderschat, maar een outdoor reisje kan wel degelijk bijdragen aan je algemene welzijn. Hieronder lees je daar meer over. 3 redenen om een natuurreis te ondernemen voor je gezondheid

1. Bewegen, bewegen, bewegen

Tenzij je ervoor kiest om op vakantie gewoon de hele dag te zonnebaden en alleen van de sofa naar het terras te stappen, is de kans groot dat je tijdens je reis actief bezig bent. Mooie natuurgebieden, zoals het strand, de bergen en vlakke weilanden nodigen immers uit tot wandelen, fietsen, snorkelen en meer. 

We weten allemaal dat voldoende bewegen van essentieel belang is voor een goede gezondheid. Tijdens een outdoor vakantie is daar alvast geen gebrek aan. Wie weet leg je zo wel de basis voor een gezonde gewoonte het hele jaar door?

2. Zuurstof in je longen

Een outdoor vakantie ondernemen, dat doe je natuurlijk niet in een drukke stad waar uitlaatgassen de norm zijn en je omringd wordt door grijze betonnen gebouwen. Je zoekt de natuur op en in de meeste gevallen betekent dat je een gezonde dosis verse lucht binnenkrijgt. 

Niets beter dan een weekje in de bergen om dieper adem te halen, je rode bloedcellen te verhogen en je gewoon beter in je vel te voelen. Als je daarbij ook nog eens gebruik maakt van een reisorganisatie om je vakantie te plannen, zoals SNP Natuurreizen, dan ligt je stressniveau nog lager en hebben je lichaam en geest er nog meer deugd van.

3. Verbinden met familie of vrienden

De drukte van het dagelijkse leven kan het soms moeilijk maken om echt connectie te voelen met onze naasten. We zijn altijd aan het werk, de kinderen moeten naar school en de weinige tijd die gezinsleden samen doorbrengen, wordt vaker dan niet gebruikt om het huishouden te onderhouden.

Hebben jullie dringend behoefte aan wat meer contact met elkaar als gezin of bijvoorbeeld je vriendengroep? Onderneem dan een natuurreisje. Het ongerepte groen brengt jullie ongetwijfeld tot rust en dat is natuurlijk een eerste belangrijke stap in de richting van een betere band met elkaar.