12 leuke dingen om te doen in Overijssel

12 leuke dingen om te doen in Overijssel

Overijssel, gelegen in het oosten van Nederland, staat bekend om zijn adembenemende landschappen, historische steden en gezellige dorpjes. Met zijn unieke mix van diverse natuurgebieden, zoals de Sallandse Heuvelrug en de Weerribben-Wieden, biedt Overijssel een scala aan mogelijkheden voor avontuur en ontspanning. Of je nu houdt van wandelen, fietsen, cultuur snuiven of heerlijk samen genieten van de rust en ruimte, in Overijssel is er voor ieder wat wils.

Ben je op zoek naar leuke activiteiten in de prachtige provincie Overijssel? Laten we eens kijken naar deze twaalf verrassende en gezellige idee├źn.

1. Fietsen door het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug

Verken samen met iemand de prachtige natuur van de Sallandse Heuvelrug per fiets. Er zijn verschillende fietsroutes beschikbaar die je kunt volgen, zoals de Holterbergroute of de Borkeldroute. Geniet onderweg van de uitgestrekte heidevelden, bossen en mooie uitzichten over de heuvels. Het is een leuke en actieve manier om samen te genieten van de natuur in Overijssel.

2. Kamperen op een camping aan de Vecht

Plan een kampeertripje naar een camping aan de rivier de Vecht, zoals Camping De Roos in Beerze. Zet samen een tent op en geniet van de rust en de natuur om je heen. Maak een wandeling langs de rivier, ga vissen of huur een kano om de Vecht te verkennen. Het kamperen aan de Vecht is een ontspannen en gezellige manier om samen te genieten van het buitenleven in Overijssel.

3. Bezoek aan het Historisch Centrum Overijssel in Zwolle

Breng een bezoek aan het Historisch Centrum Overijssel in Zwolle en duik samen in de geschiedenis van de provincie. Ontdek de tentoonstellingen over de historie, bekijk oude documenten en foto's, en leer meer over de cultuur en tradities van Overijssel. Het Historisch Centrum Overijssel is een interessante en educatieve activiteit om samen te doen.

4. Wandelen door de Ommerschans

Maak een wandeling door de Ommerschans, een bijzonder historisch gebied in Overijssel. De Ommerschans was vroeger een straf- en bedelaarskolonie, en tegenwoordig is het een prachtig natuurgebied. Wandel samen langs de oude verdedigingswerken, door het bos en langs de velden. Geniet van de rust en de natuur in deze unieke omgeving.

6. Kanovaren op de Regge

Huur samen een kano en ga kanovaren op de Regge. De Regge is een prachtige rivier die door het groene landschap van Overijssel stroomt. Peddel langs mooie natuur, geniet van de rustige omgeving en spot vogels en andere dieren. Stop onderweg voor een picknick aan de waterkant en maak er een ontspannen dagje uit van.

7. Bezoek aan Avonturenpark Hellendoorn

Ga samen een dagje naar Avonturenpark Hellendoorn en beleef samen avontuur en plezier. Stap in spannende achtbanen, vaar in boomstammen over wildwaterbanen en geniet van andere attracties. Er zijn ook shows en entertainment voor een complete dag vol vermaak. Avonturenpark Hellendoorn is een geweldig uitje voor jong en oud.

8. Wandeltocht langs de IJssel in Deventer

Maak een mooie wandeltocht langs de IJssel in Deventer. Volg de IJsselkade en geniet van het uitzicht op de rivier, de historische panden en de bruggen. Loop langs de gezellige terrasjes en winkels in de historische binnenstad van Deventer. Het is een ontspannen en sfeervolle wandeling om samen te doen.

9. Bezoek aan het Natuurmuseum Holterberg

Breng een bezoek aan het Natuurmuseum Holterberg en ontdek samen de flora en fauna van de Sallandse Heuvelrug. Bekijk de indrukwekkende collectie opgezette dieren, leer meer over de natuur in de omgeving en maak een wandeling over de Holterberg om de natuur zelf te beleven. Het Natuurmuseum Holterberg is een educatief en interessant uitje voor natuurliefhebbers.

10. Rondvaart over de Vecht in Ommen

Maak een ontspannen rondvaart over de Vecht in Ommen. Stap aan boord van een rondvaartboot en geniet van het uitzicht op de rivier, de bossen en de mooie huizen langs de Vecht. De schipper vertelt onderweg interessante weetjes en verhalen over de omgeving. Een rondvaart over de Vecht is een rustgevende en sfeervolle activiteit om samen te doen.

11. Bezoek aan Kasteel Twickel in Delden

Breng een bezoek aan Kasteel Twickel in Delden en ontdek samen de prachtige tuinen en het landgoed. Wandel door de Engelse landschapstuin, bewonder de mooie bloemen en planten en geniet van de rust. Je kunt ook een rondleiding krijgen door het kasteel en meer te weten komen over de geschiedenis van Twickel. Een bezoek aan Kasteel Twickel is een cultureel en ontspannen uitje.

12. Paardrijden in het Nationaal Park Weerribben-Wieden

Maak een paardrijtocht door het Nationaal Park Weerribben-Wieden. Verken samen de uitgestrekte moerasgebieden, vaar langs rietlanden en spot bijzondere vogels. Er zijn verschillende maneges in de buurt die begeleide tochten aanbieden voor zowel beginners als ervaren ruiters. Paardrijden in het Nationaal Park Weerribben-Wieden is een avontuurlijke en bijzondere activiteit om samen te doen.