10 redenen waarom je een wereldreis moet maken

10 redenen waarom je een wereldreis moet maken

Waarom reizen mensen zo graag? En waarom droomt iedereen toch zo van een wereldreis? In dit artikel geven we je 10 redenen waarom een verre reis of wereldreis maken zo leuk is.

1. Om een ​​nieuw perspectief te krijgen

Er gaat niets boven reizen. Om je te helpen inzien dat wat je denkt dat 'de manier waarop mensen dingen doen', in feite precies is zoals JIJ de dingen doet. Van ons gezin tot ons werk tot ons voedsel en onze huizen, de mensheid leeft met verschillen die je jezelf niet kunt voorstellen - totdat je ze zelf ziet.

2. Om de wereld met nieuwe ogen te zien

'We moeten soms ontsnappen naar open eenzaamheid en doelloosheid. Gevaar lopen, om de rand van het leven aan te scherpen, ontberingen te proeven en gedwongen te worden om een ​​moment wanhopig te werken, ongeacht wat. Het klinkt super filosofisch, maar het is 100% de waarheid.

3. Om waardering te krijgen voor wat je hebt

Er is geen plek zoals thuis, maar dat is zo gemakkelijk te vergeten. Als je het comfort achter je laat, krijg je er een hernieuwde waardering voor wanneer je terugkeert.

4. Om wat afstand te nemen van het werk

Nederlanders hebben over de hele wereld de reputatie dat ze hun baan niet kunnen achterlaten. Maar even weg van je werk is goed voor je lichamelijke en geestelijke gezondheid. Het is uiteindelijk ook goed voor je werk: het geeft je de ruimte om het grote geheel op een nieuwe manier te zien, en het bouwt een sterker team op door je te dwingen te delegeren en iemand anders je steun te geven.

5. Oude ruzies vergeten door gedeelde ervaringen

Er gaat niets boven een glas wijn bij het zwembad om een ​​discussie op gang te brengen die je helpt de kant van de ander te zien. Gekwetste gevoelens die onder de oppervlakte van het jaarlijkse kerst-diner rommelen, zien er anders uit als je herinneringen opdoet en plezierige ervaringen deelt - en elkaar letterlijk in een nieuw daglicht ziet.

6. Om je uit uw comfortzone te halen

Of je nu vastzit in een sleur of op zoek bent naar een beetje onafhankelijkheid, reizen en met name een wereldreis maken kan je dingen leren die je nooit van jezelf wist. Ontdek je vindingrijkheid terwijl je jezelf mengt met de lokale bevolking. Realiseer je capaciteiten terwijl je je een weg baant door een vreemde stad. Je leert nooit meer over jezelf dan wanneer je reist.

7. Moeder Natuur bewonderen

Reizen geeft ons de gave om te zien hoe klein we werkelijk zijn in vergelijking met de schoonheid van Moeder Natuur. Van kristalhelder water tot roze zand en weelderig groen, de echte wereld zit vol met kleuren, geluiden, bezienswaardigheden en locaties die geen enkel computerscherm kan dupliceren.

8. Om te leren over andere culturen

Elke bestemming heeft zijn eigen unieke geschiedenis en stijl. Een gepassioneerde lokale gids dompelt je onder in een wereld die totaal anders is dan die waarin je leeft.

9. Om relaties te versterken

Er is iets met de gedeelde reiservaring die mensen bij elkaar kan brengen. Gezinsvakanties, een reis met een partner of een meisjesweekend zullen een levenslange band opbouwen. Wanneer je samen met iemand een wereldreis maakt van meerdere maanden, versterkt je relaties in het kwadraat omdat je elkaar nog beter leert kennen en elkaar leert vertrouwen, elkaar steunt en elkaar aanvult.

10. Om de stekker uit het stopcontact te halen

We zijn constant bezig met onze telefoons en leven via de statusupdates of berichten van anderen. Door te reizen kun je de verbinding met e-mails en sociale media verbreken. Leun achterover, ontspan en geniet van het moment zonder dat het scherm van je telefoon het zicht blokkeert.