Het unieke stadje Lindos in Griekenland

Het unieke stadje Lindos in Griekenland

Als je op Rhodos bent, mag je Lindos niet missen. Dit is het oudste en meest bekende stadje van het eiland. Je vindt er prachtige architectuur, mooie stranden en leuke winkeltjes. In dit blogartikel vertellen we je alles wat je moet weten over Lindos!

Lindos, het populaire stadje op Rhodos,

Lindos is een must-see als je op het Griekse eiland bent. Dit oudste en meest bekende stadje van Rhodos werd in de zevende eeuw voor Christus gesticht door Dorianërs. Lindos ligt aan de voet van de berg Profitis Ilias, waar je prachtige architectuur kunt vinden. Deze mix van Romeinse, Byzantijnse en Venetiaanse invloeden maakt Lindos zo uniek.

Lindos is niet alleen mooi om te zien; het stadje is ook erg leuk om te verkennen. Je vindt er veel winkeltjes, restaurants en bars. Ook zijn er verschillende stranden waar je kunt genieten van de zon en het zeewater.

Wil je alles weten over Lindos? Lees dan snel verder!

De tempel van Lindos

Als je Lindos bezoekt, mag een bezichtiging van de tempel van Lindos niet ontbreken. Deze tempel werd gebouwd in opdracht van de god Apollo en is één van de meest indrukwekkende monumenten op Rhodos.

De akropolis van Lindos

Naast de tempel vind je ook de akropolis van Lindos. Deze bergtop was vroeger het centrum van het stadje en is nu een belangrijke toeristische attractie. Vanaf hier heb je prachtige uitzichten over Lindos en omstreken.

Lindos beach

Als je na een dagje sightseeing in Lindos toe bent aan wat ontspanning, kun je naar Lindos beach. Dit strand is erg populair bij locals en toeristen en heeft een mooi zandstrand en helder water.

Andere leuke steden op Rhodos

Naast Lindos zijn er nog andere leuke steden op Rhodos. Zo is Faliraki een populaire badplaats, kun je in Ialysos prachtige stranden vinden en is Rhodos-stad de hoofdstad van het eiland.

Faliraki

Als je op zoek bent naar een gezellige badplaats, is Faliraki de place to be. Deze plaats ligt aan de oostkust van Rhodos en heeft veel restaurants, bars en clubs. Ook zijn er diverse winkels te vinden.

Ialysos

Ialysos is één van de mooiste stranddorpjes op Rhodos. Je vindt hier prachtige zandstranden, helder water en een azuurblauwe hemel. Daarnaast kun je in Ialysos genieten van Griekse lekkernijen in één van de vele restaurants of tavernes.

Rhodos-stad

De hoofdstad van Rhodos is Rhodos-stad. Deze bruisende stad is erg populair bij toeristen en heeft een divers aanbod aan winkels, restaurants en bars. Ook zijn er diverse bezienswaardigheden te vinden, zoals de Akropolis van Rhodes en het Paleis van the Groothertogin.