Spotter: Jelle van Donderen

Jelle   van Donderen
HomepageBiB-Spotter Profiel: Rakker
NaamJelle van Donderen 
Spotter sindszondag, 5 april, 2009 
Websitehttp://jelle-vandonderen.magix.net/ 
FotocameraCanon D7 en D40 

Reisdossier van Jelle van Donderen

Reacties op deze spotter

Om te reageren dient u ingelogd te zijn.

reinier

reinier schreef op 28.08.2014 om 22:51 uur

Ha-ha, ik begrijp nu pas dat jij het bent, Jelle!

Marijntje

Marijntje schreef op 27.08.2014 om 23:07 uur

Jelle de trein is nooit op tijd ze hebben echt geen idee hoe laat de trein komt. Maar ze blijven er kalm onder zoals gewoon is voor de Thai!

Corbari

Corbari schreef op 17.08.2014 om 21:40 uur

Geen dank Jelle, jij bedankt voor je felicitatie!

RiaPP

RiaPP schreef op 17.08.2014 om 18:33 uur

Hoi Jelle, aan de panda's heb je niet echt veel gemist. Ze zaten achter glas wat ook nog beslagen was, maar het Wenchu klooster had ik niet willen missen. Hebben we in dan ook zelf gedaan met z'n tweeën en er was geen toerist te zien. Groet, Ria.

Marjolijn

Marjolijn schreef op 15.08.2014 om 20:56 uur

Hoi Jelle, dank voor je reactie. Lucca is zeker een bezoek waard, ik ben er al meerdere keren een dagje geweest, het blijft interessant. Groet, marjolijn.

Toon alle reacties

Mijn Tips

Rakker

Pret in de trein

Als je wat tijd hebt in Yangoon, is het ontzettend gaaf om met de trein een rit te maken rondom de stad. Vanuit het station in het centrum kan je vertrekken. Ga naar perron 6 en koop daar een kaartje, het gaat er gewichtig aan toe, je krijgt een met de hand geschreven kaartje met een officieel stempel erop. De rit duurt twee uur en je komt langs verschillende dorpjes. Het is een in en uitladen van allerlei handel, wat door het raam wordt geschoven en er stappen bananenverkopers met enorme trossen bananen binnen. Het contact met de bevolking is hartelijk en soms hilarisch. Vooral als je wordt gevraagd de handel aan te pakken en de handelaar hard lopend probeert de trein nog te halen. Op de stations springen de verkopers van de ene op de andere trein met drinken en etenswaar. Op een gegeven moment komt er een dame onze coupe binnen om bananen te verkopen. Maar als ze binnenkomt wijzen wij haar op een hele kraam met bananen van een marktkoopman die in het midden van de coupe staat. Zij zelf heeft nog maar een paar overrijpe bananen op een schaal liggen. Ze moet er erg om lachen en wij met haar. Toch kopen we de bananen van haar, een leuk moment tijdens deze mooie treinrit en wij hadden nog wel een uur door willen gaan. Geweldige die Birmese mensen.

Gespot door: Rakker

Myanmar

10

Rakker

Caño Negro

Tijdens ons verblijf in La Fortuna brachten we een bezoek aan Caño Negro . In dit waterrijke gebied wonen onder andere luiaards, apen, kaaimannen en leguanen en je ziet hier vooral veel verschillende vogelsoorten. Ook de flora in dit meest vochtige gedeelte van Costa Rica is zeer bijzonder. Het reservaat ligt in het noorden van Costa Rica bij de Nicaraguaanse grens. Bij Caño Negro aangekomen gingen we aan boord van de boot en onder begeleiding van een Engelssprekende natuurgids voeren we het natuurgebied in. De vogels die we zagen waren: de cattle egret, tijgerreiger, boat-billed reiger, northern jacana, anhinga (slangenhalsvogel), groene reiger, zwarte gier, great potoo, potoo, squirrel cuckoo, trogon, kiskadee, groene ijsvogel, amazon ijsvogel, ring ijsvogel, montezuma oro pendula. De dieren in caño negro: brulapen en de blonde brulapin (een albino brulaap), basilisk (jesus christ lizard), schildpadden, kaaimannen. Op de oever van de rivier genieten we van onze lunch. Bij de excursie zijn de het transport, de boottocht , de lunch en een de Engelse gids inbegrepen en bedraagt 40 dollar pp

Gespot door: Rakker

Costa Rica

8

Rakker

Vogels spotten op lesbos

Lesbos is het op een na grootste eiland van Griekenland. Het is een ideaal eiland om te wandelen en per auto te verkennen. Het eiland heeft geen torenhoge flats, integendeel. Het platte land is nog onbedorven en leent zich uitstekend voor ecotoerisme. Er komen veel vogels voor op Lesbos. Alleen al in de waterbiotoop van de golf zelf, zijn er 134 vogelsoorten geregistreerd, waarvan 66 soorten trekvogels. Voor vogelaars is Lesbos een must. Als uitvalsbasis kan men het beste een hotelkamer of appartement huren in Skala Kolloni, een onbedorven vissersplaatsje. het ligt prachtig aan de baai van Kalloni. Het is een rustig en authentiek Grieks vissersdorpje, klein maar gezellig en met een vriendelijke bevolking. Aan het prachtige zandstrand bevinden zich een aantal goede (vis)taverna’s . Je bent dan vlak bij de zoutpannen, de east en de west river, deze gebieden zijn rijk aan vogels. De beste tijd om veel vogels te zien, is van begin april tot half mei. April is de maand dat er veel trekvogels het eiland aandoen. Door de overvloedige regen die er in de wintermaanden valt zijn overal moerasgebiedjes en waterplassen ontstaan waar de mooiste watervogels kan fotograferen De prachtige bijeneters komen pas begin mei in grote getale op Lesbos. Omdat er weinig wordt bemest zie je in het voorjaar enorme velden met klaprozen. Tansavia heeft vluchten naar Lesbos maar ook air Berlijn, heeft vanuit verschillende plaatsen in Duitsland rechtstreekse vluchten. Ook is het mogelijk om vanuit Athene met de boot te gaan. Een handige site is http://lesbos.startpagina.nl

Gespot door: Rakker

Lesbos

7

Meer tips
 
 
UITSLAG BiB-ZOMERMARATHON 2014
19 SEPTEMBER A.S.

Meer over de BiB-Zomermarathon 2014 >

Meer over B-Grip systeem >

   

 ACTUELE SPOTTER-BLOGS

 

HISTORISCH EN VEELZIJDIG POLEN >

Twee Spotters, Willemien en Marjolijn, delen hun ervaringen over Polen ( redactie Miez Peek )

  

ARCHITECTONISCHE RONDREIS DOOR MELILLA >

Door Mireille Velthuis, Spotter sinds juli 2009

 

EEN RONDJE ANDALUSIË >

Door John Monster, Spotter op BiB sinds 2014

 

 

 ZELF EEN REIS-BLOG SCHRIJVEN

 

Heb je ook een mooi onderwerp om een blog te schrijven stuur het dan voorzien van de foto's naar de BiB-redactie: h.vanbercum@dutchtravelmedia.com. Je verslag wordt door ons fijn geslepen en vormgegeven en zal extra aandacht krijgen in deze rechterkolom en op alle pagina's van de betreffende bestemming.

 

LET OP! ZORG DAT HET ORIGINELE TEKSTEN ZIJN, DUS NIET COPY-PASTE VAN EEN EERDER ELDERS GEPLAATST VERSLAG. MEER HIEROVER >

 

 

  

 BiB-GASTVERSLAGGEVERS GRATIS OP REIS

 

Als prijswinnaar of op voordracht van de  BiB-redactie worden actieve Spotters geregeld uitgenodigd door een buitenlands verkeersbureau om deel te nemen aan een gratis blog- of persreis. Hieronder een aantal van hun reisverslagen.

 

WELKOM IN THAILAND, LAND VAN DE GLIMLACH >

Door Margo Veldhuizen Spotter op BiB sinds 2009

 

OUDE SMOKKELROUTE LANGS KUST COSTA BRAVA >

Door Ivonne Calis, Spotter op BiB sinds april 2013

 

MET DE E-BIKE DOOR SAARLAND >

Door Thea Dijksman, Spotter op BiB sinds maart 2012

 

COSTA BARCELONA, KUSTSTREEK VOL BOUWKUNST >

Door Marjolijn Klik, Spotter op BiB sinds juli 2012

 

Foto van de week 36

 

 

Madagaskar • Ringstaartmaki
Winnaar Rivieren thema maart 2014

Prijs: Gratis 2-pers. Blogreis naar Saarland

 

Username

theadijksman

Foto's: 272

Tips:    7

Laatst toegevoegde foto
Myanmar • Vriendelijk joch
Laatst toegevoegde tip
pepertje
Afgelopen zondag hebben wij de hele dag getoerd met een chauffeur. Hij haalde ons op van ons hotel, een half uur ten noorden van Ubud. We zijn naar boven gereisd naar de Batur vulkaan en hebben onderweg...
Wordt ook BiB-Spotter

Aanmelden gratis BiB-Nieuwsbrief

6x per jaar inspiratie voor je volgende vakantie

Meer