Wat zijn de leukste plaatsen van Slowakije?

Wat zijn de leukste plaatsen van Slowakije?

Slowakije is een prachtig land, met veel berglandschappen en historische steden. Er zijn verschillende plaatsen in Slowakije die je gezien moet hebben. Zo is de hoofdstad Bratislava erg populair onder toeristen, maar ook andere steden zoals Košice of Banská Bystrica zijn de moeite waard om te bezoeken. In dit artikel bespreken we de leukste plaatsen van Slowakije!

Bratislava

Bratislava is Slowakije zijn hoofdstad en tevens de grootste stad van het land. De stad ligt aan de rivier de Donau en heeft ongeveer 430.000 inwoners. Bratislava is een populaire toeristische bestemming, vanwege de vele historische bezienswaardigheden en het mooie berglandschap in de omgeving. Bezoekers kunnen onder andere het Slowakije National Museum, het Slowakije Historisch Museum en het Slowakije Natuurhistorisch Museum bezoeken. Ook zijn er verschillende mooie kerken en kastelen te bezichtigen in de stad.

Košice

Košice is de tweede grootste stad van Slowakije, met ongeveer 240.000 inwoners. De stad ligt in het oosten van Slowakije, dichtbij de grens met Hongarije. Košice is vooral bekend vanwege de grote universiteit die er gevestigd is. Maar de stad heeft ook een aantal mooie historische bezienswaardigheden, zoals het Košice-Bischofshof en de Sint-Elisabethkathedraal. Ook zijn er verschillende musea te vinden in Košice, waaronder het Slowakije Oost-Museum en het Slowakije Joods Museum.

Kežmarok

Een andere leuke plaats in Slowakije is Kežmarok, een stadje in het noorden van Slowakije. Kežmarok heeft ongeveer 15.000 inwoners en is vooral bekend vanwege het mooie kasteel dat er gevestigd is. Het kasteel is tevens een museum, waar je meer kunt leren over de geschiedenis van Slowakije. Kežmarok is ook een populaire toeristische bestemming vanwege het mooie berglandschap in de omgeving. Er zijn verschillende wandel- en ski routes te vinden in de omgeving van Kežmarok.

Banská Bystrica

Banská Bystrica is een stad in het midden van Slowakije, met ongeveer 97.000 inwoners. De stad is vooral bekend vanwege de grote hoeveelheid historische bezienswaardigheden. Er zijn een aantal mooie kastelen en kerken te vinden in Banská Bystrica, waaronder het Banská Bystrica Kasteel en de Sint-Jacobskerk. Ook is er het Slowakije National Park te vinden in de omgeving van Banská Bystrica. Dit park is een populaire toeristische bestemming, vanwege de vele mooie wandel- en fietspaden.