Wat kun je allemaal doen in Abu Dhabi?

Wat kun je allemaal doen in Abu Dhabi?

Net als Dubai, is Abu Dhabi enorm populair aan het worden als vakantiebestemming. Ook hier in Nederland. Abu Dhabi ligt in de Verenigde Arabische Emiraten, net als Dubai. Abu Dhabi is de hoofdstad van het land en telt zo'n 2.8 miljoen inwoners. De stad is erg luxe en wordt steeds groter. Er is enorm veel te zien en er valt veel te beleven. Hieronder vind je een aantal leuke voorbeelden van bezienswaardigheden en activiteiten in Abu Dhabi.

Stad van contrasten

Abu Dhabi kent veel grote contrasten, zeker in architectuur. De stad zit vol met oude, traditionele gebouwen en moskeeën. Hiernaast staan vaak de meest luxe en moderne hotels, resorts en bedrijfspanden. Abu Dhabi is dus een grote mix van oud en nieuw. Je kunt een aantal hele oud en mooie bezienswaardigheden vinden, zoals de Sjeik Zayed Moskee. Dit gebouw is erg indrukwekkend en is ook te bezichtigen als je geen moslim bent. Dit moet je dan wel doen buiten de gebedstijden. Maar de stad heeft ook de grootste wolkenkrabber van de wereld, de bekende Burj Khalifa, die terug te vinden is in veel grote films zoals Mission Impossible.

Zonvakanties

Ook ligt de stad aan het mooie blauwe water van de Perzische golf. Hierdoor is de stad erg geschikt voor zonvakanties. Het is ook vaak erg warm in de Verenigde Arabische Emiraten, dus deze verkoeling kun je goed gebruiken. In de stad barst het van de luxe 5-sterren resorts. Vaak met privé stranden en andere luxe toevoegingen. Op internet vind je gemakkelijk de mooiste Abu Dhabi hotels en resorts. Als je buiten de zomermaanden reist profiteer je meestal van scherpe prijzen en kortingen.

Grote evenementen

Abu Dhabi is tegenwoordig ook bekend om zijn grote evenementen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan grote muziekevenementen zoals concerten en clubs. Maar Abu Dhabi heeft nog veel meer om te bezichtigen. Ga je naar Abu Dhabi in eind-november of december? Dan kun je proberen een bezoek te brengen aan de Grand Prix van Abu Dhabi. Deze race is onderdeel van de Formule-1, dus je kunt hier live een race volgen van Max Verstappen. Houd het internet goed in de gaten om de mooiste evenementen in Abu Dhabi te volgen.