De Burj Khalifa in Dubai bezoeken? Lees onze tips!

De Burj Khalifa in Dubai bezoeken? Lees onze tips!

Met een hoogte van 828 meter is de Burj Khalifa in Dubai het hoogste bouwwerk ter wereld. Een record dat al meer dan 17 jaar in handen is van deze indrukwekkende toren in hartje Dubai. De Burj Khalifa domineert de skyline van Dubai en is sinds de bouw uitgegroeid tot een wereldwijd icoon dat Dubai op de kaart heeft gezet als luxe vakantiebestemming. Het is dan ook geen verassing dat de Burj Khalifa de nummer één attractie is van Dubai en jaarlijks meer dan 10 miljoen bezoekers trekt. Daarmee is het tevens één van de best bezochte bezienswaardigheden van de wereld.

Als je op vakantie gaat naar Dubai mag een bezoek aan de hoogste toren van de wereld zeker niet ontbreken op je to-do list. Wil je de Burj Khalifa bezoeken? Lees onze tips voor een bezoek aan het uitkijkplatform in de hoogste toren van de wereld.

De Burj Khalifa bezoeken

Het is mogelijk om tegen betaling de Burj Khalifa in Dubai te bezoeken. Zo kun je een diner boeken in het restaurant At.mosphere of overnachten in het Armani hotel in de toren dat ontworpen is door de beroemde Italiaanse designer Giorgio Armani. Maar de meeste mensen bezoeken de Burj Khalifa door een bezoek te brengen aan de At The Top Burj Khalifa attractie. Dit is het observatiedek in de hoogste toren van de wereld op de 124e en 125e verdieping. Vanuit hier heb je een schitterend panoramisch uitzicht over de skyline van Dubai, de Perzische golf, het Palm Jumeirah eiland en het woestijnlandschap.  Het uitkijkpunt van At The Top ligt op ruim 450 meter hoogte en biedt een 360 graden uitzicht. Deels vanuit een gesloten platform met ramen, deels vanaf een platform dat buiten ligt.

Wil je een nog beter uitzicht over Dubai? Bezoek dan de At The Top Burj Khalifa Sky, een exclusiever uitkijkpunt in de Burj Khalifa op de 148e verdieping op een hoogte van 555 meter. Je wordt hierheen gebracht in een privé lift en wordt begeleid door een privé gids.

Burj Khalifa tickets

Om het observatiedek van At The Top in de Burj Khalifa te mogen bezoeken heb je een ticket nodig. Doordat de Burj Khalifa één van de populairste Dubai bezienswaardigheden is, zijn de tickets erg populair. Voor de drukke dagen en populaire tijdstippen rond de zonsondergang zijn de tickets al dagen en soms weken van te voren uitverkocht. 

Het is daarom aan te raden om de tickets vooraf te reserveren. Hierbij kun je een datum en tijdslot selecteren waarop je de toren wilt gaan bezoeken. De drukke tijden zijn duurder dan de tijdstippen buiten de spits. De prijzen beginnen bij 40 euro per persoon.

Geschiedenis van de Burj Khalifa

Tot slot nog een stukje geschiedenis over de toren. Op 21 september 2004 begon men in Dubai met de bouw van de Burj Khalifa die een grondplan heeft dat gebaseerd is op de vorm van de woestijnbloem Hymenocallis.In 2007 bereikte de in aanbouw zijnde toren een hoogte die hoger was dan de Tapei 101 in Taiwan waardoor het officieel het hoogste gebouw van de wereld werd. Twee jaar later was het hoogste punt bereikt en werd de toren feestelijk geopend met een vuurwerkshow.

Oorspronkelijk zou de 828 meter hoge toren Burj Dubai gaan heten, wat Arabisch is voor toren van Dubai. Maar slechts enkele uren voor de officiële opening werd de naam gewijzigd naar Burj Khalifa. Khalifa verwijst naar Khalifa bin Zayed Al Nahayn, de toenmalige president van de Verenigde Arabische Emiraten en emir van het naburige Abu Dhabi. De naamswijziging werd gedaan omdat Dubai lange tijd last had van een economische crisis en Abu Dhabi financiële steun gaf om de toren af te bouwen.