Waarom kiezen voor een Nederlandse psycholoog?

Waarom kiezen voor een Nederlandse psycholoog?

Verblijf je in het buitenland en heb je psychische klachten zoals overmatig veel stress, heimwee of paniekaanvallen? Maak gebruik van een psycholoog uit Nederland en je zult merken dat het snel alweer een stuk beter met je gaat. Je kunt deze gesprekken online voeren vanuit het buitenland, wat het niet alleen comfortabel maakt, je bespaart er ook nog eens brandstofkosten mee. Kies jij ook voor de voordelen van een Nederlandse psycholoog

Ga voor resultaat

Gesprekken voeren met een psycholoog die geen Nederlands spreekt, blijkt in de praktijk toch erg lastig te zijn. Mensen kunnen zich in een vreemde taal toch minder goed uiten, bovendien kost het meer tijd om het gewenste resultaat te behalen. Je hebt immers eerst een aantal sessie nodig om duidelijk te maken waar je precies last van hebt, vervolgens kost het ook meer tijd om te werken aan de oplossing. Kies voor een Nederlandssprekende psycholoog en je voorkomt dit soort vertragingen. Vaak kun je in het eerste gesprek al duidelijk maken waar je aan wilt werken en zul je jezelf ook meteen thuis voelen bij iemand die dezelfde taal spreekt als jij. Ga jij ook voor resultaat?

Genieten in het buitenland

Een verblijf in het buitenland wordt door mensen die dit gedaan hebben, gezien als een levenservaring. Je komt met andere culturen in aanraking, je spreekt langere tijd een andere taal en als je voor werk in het buitenland zit, doe je ook op dit gebied veel nieuwe ervaringen op. Toch zijn er ook een aantal nadelen te noemen als het gaat om een verblijf in het buitenland. Je familie en vrienden zijn ver weg, een andere taal kan ook voor blokkades zorgen en op werkgebied kan het zijn dat je in het begin nog wel even je weg moet vinden. Om je buitenlandse verblijf zo aangenaam mogelijk te maken doe je er goed aan om regelmatig een gesprek te voeren met een Nederlandssprekende psycholoog. Om het bijvoorbeeld te hebben over je heimwee, over de opstartproblemen die je ervaart en andere zaken die je verblijf in het buitenland minder leuk maken. Je zult merken dat door hierover te praten, je hier meteen al een stuk beter mee om kunt gaan. Na een aantal sessies ga je jezelf steeds beter voelen en wordt je buitenlandse verblijf hiermee ook steeds leuker. Heerlijk toch?