Waarom is de Belgische kust zo geliefd?

Waarom is de Belgische kust zo geliefd?

Eindeloze zandstranden, perfecte watersportmogelijkheden en een heerlijke keuken. En de Belgische kust heeft nog veel meer te bieden; bijvoorbeeld gezellige dorpjes en de shopstad Nieuwpoort. Vanaf Nederland is het maar een paar uurtjes rijden en zodra je hier aankomt, ervaar je meteen dat unieke vakantiegevoel. De zee, de golven en die eindeloze vergezichten. De Belgische kust heeft iets magisch. Trakteer jij jezelf ook op een vakantie aan de Belgische kust?

Belgische kust is voor de levensgenieters

Levensgenieters houden van de zee, van heerlijk eten en drinken en het vrije gevoel. Juist deze drie elementen, vind je terug aan de Belgische kust. Levensgenieters zullen hier genieten van een diner aan zee. Je kijkt hier uit over het water, op de boulevard flaneren mensen en wat je hier op je bord krijgt is hier ongekend lekker. Visgerechten zijn hier de specialiteit, verser als hier vind je het nergens. Denk hierbij aan oesters, maar ook bijvoorbeeld aan garnalenkroketjes. En na zo’n heerlijk diner met een goed glas wijn, is het heerlijk overnachten. Bijvoorbeeld in Hotel Blankenberge, gelegen direct aan het strand van Blankenberge. Een heerlijk hotel, waar je prima terecht kunt met je partner, maar zeker ook met het hele gezin. Ook je hond is hier van harte welkom. 

Genieten voor het hele gezin aan de Belgische kust 

Aan de Belgische kust is veel te doen. Vanuit hier kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de prachtige Belgische stad Brugge. Ook kun je in deze omgeving veel te weten komen over de geschiedenis, de slagen bij Vlaanderen en Ieper hebben namelijk in de buurt plaatsgevonden. Wil je met het gezin de natuur in? Ga dan naar het natuurreservaat het Zwin in Knokke-Heist. Op zoek naar een leuk gezinsuitje voor het hele gezin, waarbij je de Belgische kust ook nog eens goed leert kennen? Ga dan met de Kusttram mee. Ook vind je er dierenparken en het pretpark Plopsaland. Overnachten kun je met hele gezin bijvoorbeeld prima bij Blankenberge Hotel. Dit hotel ligt in het centrum van Blankenberge, op minder dan honderd passen vanaf het strand. In het centrum kun je hier heerlijk dineren en genieten van een goed glas wijn. Dan is het wel zo’n fijne gedachte als je niet meer met de auto op pad hoeft. Dat wordt genieten voor het hele gezin aan de Belgische kust!