Waarom eilandhoppen in Griekenland zo leuk is

Waarom eilandhoppen in Griekenland zo leuk is

De Griekse eilanden bieden werkelijk alles waar je op vakantie naar op zoek bent; stranden, zon en je kunt er ook nog eens heerlijk eten en drinken. Eilanden zijn natuurlijk altijd bijzonder, het omringende water is rustgevend en het biedt prachtige vergezichten. En je kunt er bovendien ook nog eens heerlijk in zwemmen en met een boot overheen varen. Bijvoorbeeld van het ene eiland naar het andere; eilandhoppen dus! Waarom dat in Griekenland zo leuk is? Je leest het hieronder!

Kies voor comfort met de ferry

Met een ferry kun je van eiland naar eiland hoppen. Deze ferry’s zijn tegenwoordig modern uitgerust en hebben prima vaareigenschappen. Dat betekent dat je comfortabel kunt reizen tussen de eilanden. Het heerlijke van varen is dat het de ideale manier van reizen is, je combineert namelijk het afleggen van kilometers met het genieten van het uitzicht. Als je een beetje geluk hebt, kom je zelfs dolfijnen tegen onderweg! Kom je op een eiland aan, dan kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld een scooter of een auto te huren, waardoor je in een korte tijd toch veel kunt zien van een eiland.

Naar welke Griekse eilanden ga jij?

De keuze aan eilanden in Griekenland is groot. Dit land telt namelijk maar liefst zesduizend eilanden, dus voorlopig kun je lekker eilandhoppen. Er zijn een aantal eilanden die zeer de moeite waard zijn om te bezoeken, waaronder Kreta en Zakynthos. Vind je het leuk om juist een wat kleiner eiland te bezoeken tijdens je reis? Kies dan voor Corfu, op dit paradijselijk eiland vind je werkelijk alles wat je maar nodig hebt op vakantie; fraaie bezienswaardigheden, aardige lokale bewoners en prima faciliteiten zoals goede hotels en appartementen. Corfu staat bovendien bekend om zijn prachtige natuur, je vindt hier de mooiste bloemen en planten. Ook ideaal voor de eilandhopper die houdt van wandelen op een prachtig eiland.

Gegarandeerd een avontuurlijke vakantie

Het leuke van eilandhoppen is dat er altijd wel iets bijzonders gebeurt. Doordat je veel reist, ontmoet je veel mensen en onderweg is er ook altijd wel iets te zien en te beleven. Je verblijft in verschillende hotels en appartementen, je eet op ieder eiland lokale lekkernijen en je ziet veel verschillende bezienswaardigheden. Dat wordt gegarandeerd een prachtig avontuur! Ga jij ook eilandhoppen?