Waarom een imperiaal op jouw dak?

Waarom een imperiaal op jouw dak?

Er wordt wel eens gezegd, onze auto is onze beste vriend. De auto brengt ons overal naar toe.

Veel mensen kiezen in de vakantietijd dan ook voor een autovakantie. Lekker met de auto naar een mooi oord om te genieten van die welverdiende vakantie. Als je een gezin hebt met kinderen, dan zul je merken dat je al snel te veel spullen mee wilt nemen op reis. Want als je bijvoorbeeld twee weken naar een camping in Frankrijk gaat, dan is het wel prettig om genoeg spullen mee te nemen die voor vertier kunnen zorgen voor je kinderen. Om nog niet te beginnen over alle kleding, slaapspullen en etenswaren die je in die weken nodig hebt voor het gezin.

Om alle gewenste zaken mee te nemen heb je dan wel de nodige ruimte nodig in je auto. Het liefst zou je af en toe een busje hebben. Maar om nu een busje aan te schaffen alleen voor die paar weken vakantie is natuurlijk ook een beetje overdreven. Daarnaast zijn er ook nadelen aan een busje, want deze is meestal minder zuinig en kan ook minder hard rijden. Gelukkig is er ook een andere manier om meer ruimte te creëren.

Dakkoffer door middel van een imperiaal

Als je een imperiaal op je auto laat monteren, dan kun je een dakkoffer plaatsen. Met een dakkoffer kun je veel extra ruimte creëren. In deze dakkoffer kun je dan veel extra spullen meenemen zoals tassen vol met speelgoed voor de kinderen. Als de vakantie er op zit en je bent weer thuis, dan kan de bagagekoffer er simpelweg weer af en dan berg je deze weer op voor volgend jaar. Of misschien ga je in de winter ook nog wel op wintersport. Ook dan kun je deze bagagekoffer, ook wel als skikoffer verkrijgbaar, prima opnieuw benutten.

Andere doeleinden imperialen

Het kan ook zijn dat je bedrijfsmatig een bus hebt. Bijvoorbeeld als loodgieter. Dan is een imperiaal ideaal. Je kunt hier dan namelijk materialen op bevestigen die je in het dagelijks werk nodig hebt. Denk hierbij aan ladders en leidingen bijvoorbeeld.

Je hebt ook speciale imperialen waarmee je fietsen kunt vervoeren. Als je bijvoorbeeld met vier man wilt mountainbiken in Limburg, dan kun je twee fietsen op een fietsendrager achterop de auto doen en twee bovenop het dak.