Visum Nieuw-Zeeland voor als het weer mag

Visum Nieuw-Zeeland voor als het weer mag

Ook al zijn de grenzen met Nieuw-Zeeland op dit moment nog steeds gesloten er kom weer een tijd dat je mag afreizen naar dit prachtige land. Belangrijk om te weten is dat je dan wel een Visum Nieuw Zeeland moet aanvragen voor vertrek.

Visum vervangen door NZeTA

Vroeger moest je een echt visum aanvragen voordat je mocht afreizen naar Nieuw-Zeeland. Dit was omslachtig, kostbaar en kon soms aardig wat tijd in beslag nemen. Sinds 1 oktober 2019 is voor o.a. Nederlanders en Belgen de visumplicht vervallen. Hiervoor in de plaats is wel de NZeTA gekomen. NZeTA staat voor New Zealand Electronic Travel Authority. Dit is een elektronische reistoestemming die u voorafgaand aan u reis naar Nieuw-Zeeland dient aan te vragen.

Hoe reistoestemming Nieuw-Zeeland aanvragen

Het aanvragen van een NZeTA is gelukkig erg makkelijk gemaakt en kan volledig online. Middels deze NZeTA aanvragen link kunt u binnen 5 minuten uw aanvraag indienen. Hierna wordt u aanvraag verwerkt en ontvangt u vaak op dezelfde dag nog de reistoestemming per e-mail. Het beste is om deze uitgeprint mee te nemen wanneer u gaat reizen, al is dit officieel niet nodig.

Hoelang is de NZeTA geldig

In tegenstelling tot het oude visum voor Nieuw Zeeland die slechts alleen geldig was voor 1 reis is de nieuwe New Zealand Electronic Travel Authority 2 jaar geldig, daarnaast kunt u deze vervanger van het visum ook gebruiken voor meerdere reizen. U kunt het beste direct na het boeken van uw reis deze NZeTA aanvragen mocht er onverhoopt toch nog iets misgaan met de aanvraag kunt u altijd terugvallen op een visum aanvraag via de ambassade. Met de geldigheid van 24 maanden hoeft u niet bang te zijn dat u te weinig tijd heeft mocht er iets misgaan.

Vereisten voor NZeTA aanvraag

Zoals aangegeven is de aanvraag erg simpel, u dient in het bezig te zijn van een Nederlandse of Belgische nationaliteit. Het enige document dat wordt geaccepteerd is een paspoort u kunt dus niet de aanvraag afronden met een rijbewijs of ID-kaart. Zor er daarnaast voor dat uw paspoort nog minimaal 6 maanden geldig is bij de vertrekdatum vanuit Nieuw-Zeeland terug naar Nederland.